Αυξάνεται η θητεία από το Νοέμβριο - OlaDeka

Αυξάνεται η θητεία από το Νοέμβριο

Στους 12 μήνες αναμένεται να αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς από τον προσεχή Νοέμβριο ή το αργότερο με την πρώτη σειρά κατάταξης του 2012.
Το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και το οποίο μπλόκαρε τις νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην απόφαση να αυξήσει τη θητεία στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, όσους ακριβώς υπηρετούν και στην Αεροπορία και το Ναυτικό.

Παράλληλα, προωθούνται απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που ολοκλήρωσαν τον επταετή κύκλο παρουσίας τους στο στράτευμα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων είναι ιδιαίτερα έντονο, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη επαναφοράς της θητείας στο 12μηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της στρατιωτικής θητείας, υπάρχει σκέψη για υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 χρόνια, αμέσως μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Λύκειο και αφού θα έχουν δώσει εξετάσεις για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα με το συγκεκριμένο μέτρο, προσδοκάται ο περιορισμός των φαινομένων φυγοστρατίας και την άμεση άνοδο του ποσοστού επάνδρωσης των μονάδων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των ανυπότακτων φτάνει τους 18.000 άνδρες, ενώ περίπου 15% είναι το ποσοστό των στρατεύσιμων που διαπιστώνεται ότι παίρνουν αναβολή λόγω των σπουδών και τελικά δεν προσέρχονται ποτέ για κατάταξη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria