Με ποσοστά θα αμείβονται οι «ράμπο» της εφορίας . - OlaDeka

Με ποσοστά θα αμείβονται οι «ράμπο» της εφορίας .

Θα παίρνουν προμήθεια από τα ληξιπρόθεσμα που θα εισπράττουν
Προμήθεια από τις εισπράξεις μεγαλοοφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα λαμβάνουν οι ιδιώτες οι οποίοι θα εμπλακούν στο κυνήγι για την είσπραξη εσόδων του

κράτους.

Εκτός από τις εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και στη σύσταση ειδικής επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης.

Η μονάδα αυτή θα είναι αποκεντρωμένη και θα είναι αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης μεγάλων οφειλών σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν της έδρα τους οι οφειλέτες . Η εν λόγω ομάδα θα είναι «προικισμένη» με υπερεξουσίες.

Τη «σκυτάλη» στον έλεγχο θα πάρουν και 100 ιδιώτες – ράμπο που θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών και θα συνδράμουν στον εντοπισμό των 15.000 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προβλέπει ότι καθένας από τους 100 ιδιώτες θα αναλάβει τον έλεγχο 150 μεγαλοοφειλετών (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας τους.

Όπως εκτιμάται από τα τέλη Οκτωβρίου, τουλάχιστον 30 ορκωτές εταιρείες με πιστοποίηση, αλλά ακόμη εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρίες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους 14. 700 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστούν 37 δισ. ευρώ στο κράτος και χρησιμοποιώντας ακόμη και το δικαίωμα κατασχετηρίων θα απαιτούν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στις εφορίες.

Σειρά για έλεγχο από ειδικές «ομάδες κρούσης» της εφορίας, παίρνουν μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, μεγαλο-οφειλέτες αλλά και οι 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με βάση το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών θέτει νέους στόχους και ευελπιστεί να ελέγξει επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 40 εκατ. ευρώ, φορολογούμενους με οφειλές που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ και μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη του 1 εκατ. ευρώ.

Ψηλά στη λίστα προς έλεγχο βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο των ακινήτων που, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

newsbeast.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria