Θα κλείσουν πολλά ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων του προσωπικού? - OlaDeka

Θα κλείσουν πολλά ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων του προσωπικού?

480 από τα 1081 Κέντρα Εξυπηρέτησης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα πιθανολογείται πως θα βάλουν «λουκέτο» ή θα υπολειτουργούν σε λίγο καιρό, λόγω της λήξης συμβάσεων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ζητούν να αναγνωριστεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν προ της πρόσληψής τους ως
μονίμων υπαλλήλων, καθώς και να μην τους αναθέτουν οι δήμαρχοι καθήκοντα που δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητές τους.
«Πριν από 4 χρόνια μας είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει και τρίτη φάση προσλήψεων,  εξαγγελίες που έμειναν στα χαρτιά και έτσι ένας μεγάλος αριθμός Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών λειτουργούν σήμερα με εργαζομένους με συμβάσεις μισθώσεων έργου και πολύ χαμηλές οικονομικές απολαβές» δηλώνει ο υπάλληλος του ΚΕΠ του δήμου Εορδαίας Λεωνίδας Στογιάννης.
Οι εργαζόμενοι μετά από συνάντηση που είχαν με τον  αρμόδιο υφυπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Ντίνο Ρόβλια έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα βρεθεί λύση για τη συνέχεια αυτού του επιτυχημένου θεσμού.
«Φτάνουμε στο σημείο της λήξης των συμβάσεων χωρίς δυνατότητα ανανέωσης και πολλά από τα ΚΕΠ θα οδηγηθούν σε αναστολή λειτουργίας. Το έχουμε θέσει εγκαίρως στις αρχές, αλλά δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Τώρα ο κόσμος για άλλη μια φορά θα ταλαιπωρηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι τα ΚΕΠ είναι τα πλέον καταξιωμένα στη συνείδηση του πολίτη» λέει ο κ. Στογιάννης.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή της χρονιάς πως έχουν διεκπεραιωθεί 1.9 εκ. υποθέσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria