Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης από το Αμύνταιο - OlaDeka

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης από το Αμύνταιο

Ο Ηλίας Ηλιάδης πάτησε στην κορυφή του κόσμου, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παρίσι. Η επανάληψη του θριάμβου του επιβεβαιώνει πως είναι ένας εκ των κορυφαίων του τζούντο σε όλο τον πλανήτη.


Ο Έλληνας αθλητής, με τη γεωργιανή καταγωγή, μόχθησε όλη μέρα για να τα καταφέρει και, βέβαια, εξασφάλισε τη θέση του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με αυτή την επιτυχία. Πλέον, είναι Ολυμπιονίκης, δύο φορές Παγκόσμιος και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης. «Λατρεύω αυτό το άθλημα, λατρεύω το τζούντο», δήλωσε αμέσως μετά την επικράτηση επί του Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάγουα. «Αυτό το χρυσό είναι ένα δώρο για τη χώρα μου, επειδή αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για την Ελλάδα. Το μετάλλιο είναι για τη γυναίκα μου που περιμένει το παιδί μας», πρόσθεσε συγκινημένος.


Η επιτυχία του είναι σπουδαία, αν και ο ίδιος παρουσιάστηκε ταπεινός μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στην κατηγορία -90 κιλών. «Πάλεψα με τον Κινέζο το 2010 στο γκραντ σλαμ της Μόσχας, είναι ένας απίστευτα δυνατός μαχητής. Κάποιες φορές κερδίζω και κάποιες χάνω. Τώρα, απλά κέρδισα», είπε, ο Ηλιάδης που ασφαλώς θα πάει για το χρυσό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria