Καστοριά: Βιωματικά σεμινάρια για καρκινοπαθείς και για τα κοντινά τους άτομα - OlaDeka

Καστοριά: Βιωματικά σεμινάρια για καρκινοπαθείς και για τα κοντινά τους άτομα

Με ευχαρίστηση σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ “Μαζί σου”, βιωματικό Σεμινάριο για καρκινοπαθείς και γιατα κοντινά τους άτομα στην
Καστοριά την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Αυγούστου2011.
Tο πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Χώρος Σεμιναρίου: Πλ.Δαβάκη 1 ( στα γραφεία του συλλόγου «Μαζί σου»)
Ώρες Σεμιναρίου: 10:30-13:30, 19:00-21:00
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν ( Προαιρετική αποδοχή δωρεάς προς τον Σύλλογο)
Δηλώσεις Συμμετοχής:Παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο 2467503646,6973312649

ΒΙΟΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Επίσης θα πραγματοποιηθεί από την ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Δ.Α.Δ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, διήμερο βιωματικό σεμινάριο συστημικών αναπαραστάσεων στις 27 και 28 Αυγούστου 2011.
Χώρος Σεμιναρίου: Πλ.Δαβάκη 1 ( στα γραφεία του συλλόγου «Μαζί σου»)
Ώρες Σεμιναρίου: 10:00-18:00 (Δίωρο Διάλειμμα)
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν ( Προαιρετική αποδοχή δωρεάς προς τον Σύλλογο)
Δηλώσεις Συμμετοχής:Παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο 6977581791Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την κα.Χαριτίνη Παπακυρίλλου, κλινική ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
Με τη βοήθεια της εικονοποίησης και καλλιέργειας της φαντασίας μπορούμε να επιδράσουμε ενεργά στην βελτίωση της υγείας μας. Με τη μέθοδο αυτή ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του ατόμου, εστιάζοντας στην ποιότητα της ζωής και δίνοντας λιγότερο βάρος στην ασθένεια και τα συμπτώματά της. Με ασκήσεις εικονοποίησης της φαντασίας το άτομο βιώνει μια άλλη διάσταση θεραπευτικών και θετικών σκέψεων και μαθαίνει να μετατρέπει τις αρνητικές σκέψεις και ιδέες σε θετικές. (Belief Work)

Το άτομο μαθαίνει να δημιουργεί το προσωπικό του πρόγραμμα υγείας και να βάζει δημιουργικές προτεραιότητες στη ζωή του. Επίσης μαθαίνει να κάνει τη βαθειά χαλάρωση μέρος της καθημερινής του ζωής ώστε να ενεργοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δικές του αυτοθεραπευτικές δυνάμεις.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Η συστημική αναπαράσταση είναι ένα βιωματικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, που μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες και να απελευθερωθούμε από καταστάσεις που μας δυσκολεύουν στο παρόν.Όταν ένα σύστημα, όπως το οικογενειακό, διαταραχθεί, τότε η ανισορροπία προκαλεί προβλήματα που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, βαραίνοντας τους απογόνους, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να διακρίνουν την αιτία τους. Η συστημική αναπαράσταση έρχεται, στις περιπτώσεις αυτές, να φέρει στο προσκήνιο διαταραγμένες σχέσεις, εντάσεις και αποσιωπημένες αλήθειες, να επαναφέρει, σε επίπεδο συμβολικό την ισορροπία και να αποκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις πιό βαθειές δομές του.Μέσα απο τις συστημικές αναπαραστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν το άτομο, το ζευγάρι ή την οικογένεια, διλήμματα ή επαγγελματικά θέματα, όπως και ψυχικές και σωματικές ασθένειες που έχουν τις ρίζες τους σε άλυτες διαγενεαλογικές συγκρούσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΙΤΙΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΛΛΟΥ
Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Κάτοχος M.A.στην ψυχολογία και Κοινωνιολογία, στο πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, Γερμανίας.Μετεκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία(DGVT-DeutcheGesellshaft für Verhaltenstherapie), Θεραπευτική Ύπνωση, Διαπολιτισμική Ψυχοθεραπεία, Ψυχο-Ογκολογία-την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη καρκινοπαθών-καθώς και στη Συστημική Αναπαράσταση του BERT HELLINGER. Διετέλεσε εντεταλμένη εισηγήτρια του Πανεπιστημίου του Ανοβέρου, και Εκπαιδεύτριακαι Επόπτρια της DGVT. Δραστηριοποιείται ενεργά στον ευρωπαϊκό χώρο για τηνανάπτυξη της Συστημικής Αναπαράστασης.Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα.

www.mazisou.org●Πλατεία Δαβάκη 2(2ος όροφος) ●521.00 Καστοριά ●Τηλ.2467503646 e-mail:[email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria