Γιώργος… μόνος… ψάχνει… - OlaDeka

Γιώργος… μόνος… ψάχνει…

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση αφού πλέον έχει γίνει κοινό μυστικό σε όλη την Ευρώπη πως η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί πλέον ένα ξεπερασμένο γεγονός.

Γερμανοί και Γάλλοι δείχνουν αναποφάσιστοι να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις τύπου ευρωομολόγου φοβούμενοι το πολιτικό και οικονομικό κόστος στο εσωτερικό των χωρών τους και ως εκ τούτου η ελληνική κυβέρνηση αναμένει … στο ακουστικό της.

Τα πράγματα τους τελευταίους μήνες έχου σοβαρέψει επικίνδυνα για την Ελλάδα και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες από το εξωτερικό.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου σχεδιάζει – εκτός απροόπτου – να επισκεφτεί την Αμερική κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης του ΟΗΕ. Εκεί ευελπιστεί να συναντηθεί με πολιτικούς εκπροσώπους της Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης. Θεωρείται σίγουρη μια συνάντησή του, έστω και ολίγων λεπτών, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα, ενώ άγνωστο είναι αν θα επισκεφτούν την άλλη πλευρά του ατλαντικού οι ισχυροί Ευρωπαίοι ηγέτες.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η Ελλάδα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων και αυτό ο κ. Παπανδρέου θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Ο βασικός άξονας των προσπαθειών που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές επίπεδο είναι το αίτημα πως ότι είναι να γίνει να ξεκινήσει από την Ελλάδα. Έτσι προσδοκά και ο ίδιος να παρουσιάσει τις όποιες πρωτοβουλίες των ισχυρών ως επιτυχία των δικών του διαπραγματεύσεων.

Όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι μια περίοδος αποφάσεων για το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του δυτικού κόσμου, με δεδομένο ότι η κρίση πλέον έχει πάρει σοβαρά επιδημικά χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria