Έρχεται καύσωνας εξπρές - OlaDeka

Έρχεται καύσωνας εξπρές

Μικρό διάλειμμα θα κάνουν σήμερα και αύριο τα μελτέμια, με αποτέλεσμα την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

«Καμίνι» αναμένεται να είναι η Αθήνα, οδηγώντας ακόμα και όσους έμειναν στην πρωτεύουσα να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της Αττικής.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς υπό σκιά.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά κατά διαστήματα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την ‘Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. υ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 36.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται άνεμοι έντασης 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους θα αγγίξει τους 36 βαθμούς.

Την Τρίτη το μελτέμι υποχωρεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, αγγίζοντας τους 39 ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria