Στα 160 εκατ. ευρώ θα πληρώσουμε για τη αλλαγή των ταυτοτήτων..

Αρχική » Διάφορα » Στα 160 εκατ. ευρώ θα πληρώσουμε για τη αλλαγή των ταυτοτήτων..

Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την «κάρτα πολίτη», σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη
Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι τα… 160 εκατ. είναι τάξη μεγέθους, καθώς το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, αν και η κάρτα πολίτη αποτελεί βασικό ζητούμενο για την εφαρμογή των εξαγγελθεισών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο σημαντικές αποφάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να παραμένει ασαφές το πότε οι πολίτες θα τη βάλουν στο πορτοφόλι τους.

Θα περιλαμβάνει -πέραν του ονοματεπώνυμου και του αριθμού ταυτότητας του πολίτη- στοιχεία όπως ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός δημοτολογίου, επιτρέποντας στον κάτοχο να συναλλάσσεται ηλεκτρονικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, κατόπιν εγγραφής.

Ωστόσο, αν και η κάρτα -που θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο- είναι πολύ δύσκολο να αντιγραφεί, δεν θα μπορούσε, κατά τον καθηγητή, να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Όπως είπε, χαριτολογώντας, κάτι τέτοιο «είναι δυνατόν μόνο αν έχεις έναν κλειστό υπολογιστή, εκτός πρίζας, σε ένα υπόγειο με κλειστά παράθυρα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/08/160.html#ixzz1WeO9pMaf

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια