Στην κατηγορία "σκουπιδιών" η νέα υποβάθμιση της Ελλάδα από τη Moody's - OlaDeka

Στην κατηγορία “σκουπιδιών” η νέα υποβάθμιση της Ελλάδα από τη Moody’s

O οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θέτοντάς το σε καθεστώς “περιορισμένης χρεοκοπίας”, εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody’s εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, “σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες”.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη υποβάθμιση της Moody’s για την Ελλάδα, ήταν την 1η Ιουνίου, όταν είχε υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα κατά τρεις βαθμίδες, σε Caa1 από το B1. Πριν από αυτό, στις 9 Μαΐου η Moody’s είχε τοποθετήσει τις αξιολογήσεις του ελληνικού χρέους υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Παρόλα αυτά στο μακροπρόθεσμο μέλλον ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το πρόγραμμα της ΕΕ και η προτεινόμενη ανταλλαγή χρέους, αυξάνουν τις πιθανότητες η Ελλάδα να κατορθώσει να σταθεροποιήσει και εν τέλει να μειώσει το χρέος της.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria