Καστοριά: Νότια παραλία ο πόλεμος των cafe - OlaDeka

Καστοριά: Νότια παραλία ο πόλεμος των cafe

Αναρτούμε σχόλιο αναγνώστη που στάλθηκε στα blogs σχετικά με τον πόλεμο της νότιας παραλίας.
Ανταγωνισμός ,ηχορύπανση φασαρίες,πολεοδομικές παραβάσεις,χρέη, καρφώματα,ακριβά αυτοκίνητα, ζήλια επίδειξη, αυτόφωρα και όλα τα καλά!
Οκ! Συμφωνούμε! Όλα αυτά υπάρχουν. 
Υπάρχει όμως έστω και ένας Kαστοριανός που μπορεί να πιστέψει ότι  για όλα αυτά είναι
ποτέ δυνατόν να “πληρώνει” μόνο ένα κατάστημα?
Το λέμε αυτό γιατί εδώ και χρόνια στο cozi έχει γίνει εθνικός ύμνος το γνωστό άσμα της Ρίτας Σακελλαρίου “Μια ζωή πληρώνω,αμαρτίες αλλονών”! 
Είπαμε λίγο πολύ όλοι συμμετέχουν σε διάφορα από τα προαναφερθέντα προβλήματα.
Είναι δυνατόν όμως να την πληρώνει πάντα ο συνήθης ύποπτος?
Συγκεντρωθείτε καταστηματάρχες και αρμόδιοι γιατί ο πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν.
Και όσο φορτώνετε ένα μόνο γάιδαρο μπορεί να σκάσει και μετά όποιον πάρει το …ωστικό κύμα…
Διαβάστε τώρα το σχόλιο:
Διαβάζοντας τα σχόλια των συμπολιτών μου και τις απόψεις τους για τα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου της Νότιας Παραλίας θα ήθελα να πω τα εξής:..

Πρώτον με βρίσκει σύμφωνο το γεγονός πως πρέπει να μπούνε κανόνες κυρίως στο θέμα της
ηχορύπανσης που είναι και το πιο σοβαρό θέμα και μετά αν θέλετε και στην κατάληψη του πεζοδρομίου και του δρόμου από τις καρέκλες και τα τραπέζια που πλέον έχουν βγει στο δρόμο με διάφορες μορφές. Επίσης με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα πρέπει να ισχύει ότι ισχύει για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Με το να κλείνει όμως ο Δήμος ή η αστυνομία ένα καταστήματα δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ γιατί δεν λύνεις το πρόβλημα με το να κλείσεις ένα δυο μαγαζιά και να συνεχίζεται η παρανομία στα υπόλοιπα. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Η επένδυση του κάθε επιχειρηματία βρίσκεται στον αέρα με την απόφαση ενός δυο ανθρώπων. Ο Νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους και όχι για κάποιους.

Δυστυχώς τα καταστήματα αυτά σήμερα και λόγω οικονομικής κρίσης είναι τα μονά που μπορούν να δώσουν θέσεις εργασίας(έστω και ανασφάλιστες) αλλά και να πληρώσουν και να αποδώσουν Φ.Π.Α και φόρους καθώς είναι τα μόνα καταστήματα την εποχή αυτή που διακινούν «ζωντανό» χρήμα είτε από κατοίκους της πόλης είτε από τους τουρίστες.

Τα σχόλια για το τι ρούχα φοράνε, τι αμάξια έχουν και αν χρωστάνε είναι δικά τους προβλήματα και όχι δικά μας.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με το να μπουν κανόνες στο σύνολο των καταστημάτων για τον τρόπο λειτουργίας τους και όχι να κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό τα μαγαζιά νομίζω έκαναν ένα σύλλογο. Ποια η θέση του για όλα αυτά; Μόνο για το τσιγάρο σας νοιάζει;

Απλά ένας δημότης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria