Έκκληση Μπαρόζο να υπάρξει συμφωνία αύριο - OlaDeka

Έκκληση Μπαρόζο να υπάρξει συμφωνία αύριο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαρακτήρισε σήμερα «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στην ευρωζώνη λόγω της κρίσης χρέους και προέβλεψε ότι
η αυριανή σύνοδος θα έχει παγκόσμιες συνέπειες.

«Κανένας δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», είπε ο Μπαρόζο στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εάν δεν βρεθεί μια λύση αύριο στη σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης «θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπαρόζο απεύθυνε σήμερα έκκληση στα κράτη της ζώνης του ευρώ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπέρβαση της κρίσης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της ευρωζώνης «κρίσιμη».

Ήρθε η ώρα, με πνεύμα συναίνεσης, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις οι χώρες του ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε ο Μπαρόζο σημειώνοντας πως στην αντίθετη περίπτωση η ιστορία θα κρίνει με αυστηρότητα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ανακοίνωσε, επίσης, τη σύσταση της ομάδας των κοινοτικών εμπεοιρογνωμόνων που σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα αναλάβει την προώθηση της κοινοτικής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της Ομάδας ορίστηκε ο Χορστ Ράϊχεμπαχ, τέως γενικός διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria