Απόλυτη αμερικανική στήριξη στην κυβέρνηση και στα σκληρά μέτρα που έχει λάβει. - OlaDeka

Απόλυτη αμερικανική στήριξη στην κυβέρνηση και στα σκληρά μέτρα που έχει λάβει.

Ιδιαίτερα θερμό κλίμα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον έλληνα ομόλογό της
– Χ. Κλίντον: Πολύ δύσκολες αποφάσεις έλαβε η ελληνική κυβέρνηση αλλά την στηρίζουμε σθεναρά
– Ανέτρεψε το πρόγραμμα η κα Κλίντον και πήγε με τα πόδια στον Κάρολο Παπούλια
– Ο κ. Παπούλιας δήλωσε τις ευχαριστίες του προς τον Μπάρακ Ομπάμα για τη στήριξη του στην Ελλάδα

Τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την στήριξή του στις ελληνικές προσπάθειες εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προσπάθειες.

Η κυρία Κλίντον εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία της ότι “παρά τους δύσκολους καιρούς και τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν, η Ελλάδα είναι τώρα σε έναν δρόμο που θα είναι πολύ θετικός σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη και την ευημερία της”. Πρόσθεσε δε ότι κάποιες επώδυνες θυσίες θα είναι απαραίτητες, αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχω μεγάλη αισιοδοξία στην αντοχή και την ευφυΐα του ελληνικού λαού και είμαι εδώ για να δώσω ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης για την δύσκολη δουλειά που σας περιμένει”.

Η Αμερικανίδα υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τόσο μέσω του ΝΑΤΟ όσο και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, η οποία, όπως είπε, “εμπλουτίζει σημαντικά και τα δύο έθνη”.

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για τις παρεμβάσεις του προς τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ και αναφέρθηκε στα 2,5 εκατομμύρια Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, στις 5000 καθηγητών με ελληνικές ρίζες που διδάσκουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και στους 9 ελληνοαμερικανούς βουλευτές του Κογκρέσου.

Δείτε το βίντεο με τη συνάντηση
>
Η κυρία Κλίντον εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.
>
Τους θερμούς χαιρετισμούς της οικογένειάς της μετέφερε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα.

Η κυρία Κλίντον έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πίνακα ζωγραφικής του Θεόδωρου Στάμου “Ατέρμονο πεδίο-Δελφοί” που κοσμεί το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου για την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ στον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου εναντίον της Ιαπωνίας, δήλωσε ενθουσιασμένη και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κόρη της Τσέλσι, θα βρίσκονται στο γήπεδο στη Φρανκφούρτη, για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Η ίδια, είπε, ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την Αθήνα, ενώ ανέφερε ότι το παιχνίδι ΗΠΑ-Βραζιλίας το παρακολούθησε με ιδιαίτερη αγωνία με τον σύζυγό της και ήταν, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, το καλύτερο που έχει δει.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνάντηση
>
Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, επανέλαβε η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, μετά τις συνομιλίες που είχαν, στο πλαίσιο των επαφών της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα.

Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός και εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του Σ. Λαμπρινίδη με την Χ. Κλίντον
>
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στις συνομιλίες που προηγήθηκαν, μεταξύ των δύο υπουργών, συζητήθηκαν η οικονομική κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο την Λιβύη, το μεσανατολικό, τα δυτικά Βαλκάνια, το κυπριακή και τα ελληνοτουρικά.

Η άφιξη της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών
>
Αύριο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την υποδέχτηκε ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα και θα παραμείνουν έτσι για όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα που ιδιαιτέρως ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Το Κυπριακό, ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβριο στη Ν.Υόρκη, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ. Τέλος, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, είναι θέμα προς συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των εξελίξεων που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης, που όμως συμπίπτει και με μια εξίσου δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Ομπάμα. Δεδομένου, ότι ως τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, αλλιώς επέρχεται παύση πληρωμών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria