ΗΠΑ: Ολοταχώς σε στάση πληρωμών; - Ναυάγιο Ομπάμα - ρεπουμπλικανών - OlaDeka

ΗΠΑ: Ολοταχώς σε στάση πληρωμών; – Ναυάγιο Ομπάμα – ρεπουμπλικανών

Οι συνομιλίες είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου ν’ αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, λήγει στις 2 Αυγούστου.

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ αποχώρησε χθες από τις συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την αύξηση του ορίου του χρέους.

Ο Μπένερ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στους συναδέλφους του της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι «δεν ήταν ποτέ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας» και ότι δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να «συνεννοηθεί» με τον Αμερικανό πρόεδρο εξαιτίας «των διαφορετικών οπτικών τους για τη χώρα». Ο Μπένερ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ζητούσε ν΄ αυξηθεί υπέρμετρα η φορολογία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του, σε δήλωσή του στον Τύπο, επιβεβαίωσε την αποτυχία των συνομιλιών με τον Τζον Μπένερ, όσον αφορά στην αύξηση του ορίου του χρέους, ενώ επέμεινε ότι οι προτάσεις τους προς τους Ρεπουμπλικανούς ήταν «εξαιρετικά δίκαιες».

Η προτεινόμενη από τον Ομπάμα συμφωνία περιελάμβανε περικοπές 650 δισ. δολαρίων από κοινωνικά προγράμματα, ενώ προέβλεπε περικοπές δαπανών 1 τρισ. δολαρίων και έσοδα 1,2 τρισ. δολαρίων, που θα πρέρχονταν από την αύξηση στη φορολογία των εισοδημάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολλιτείες δεν θα βρεθούν στο σημείο να κηρύξουν στάση πληρωμών. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται δημοσίως σ’ αυτό τον όρο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria