Θα πληρώσει για το έγκλημά του ο Παπακωνσταντίνου; - OlaDeka

Θα πληρώσει για το έγκλημά του ο Παπακωνσταντίνου;

Ψέμα – ψέμα μας πήγε στη χρεοκοπία και ποιεί τη νήσσαν!

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο α’ εξάμηνο του 2011 αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το απίστευτο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου!
Σχεδόν κατά 50% διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του κρατικού…

προϋπολογισμού, μέσα σε ένα μόλις μήνα: από 3,2 δισ. ευρώ το Μάιο σε 4,53 δισ. τον Ιούνιο! Η απόκλιση αυτή αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το γεγονός ότι οι βασικές παραδοχές του προϋπολογισμού που συνέταξε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πλασματικές. Έτσι, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έπληξαν το σύνολο των συνεπών φορολογουμένων από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα! Καθίζηση σημείωσαν συνολικά στο α’ εξάμηνο οι εισπράξεις του Δημοσίου. Στα κρατικά ταμεία, τα καθαρά δημόσια έσοδα που μπήκαν (από φόρους κλπ) ήταν 3,26 δισ. ευρώ λιγότερα από το στόχο. Αντιθέτως, οι δαπάνες ξέφυγαν και ξεπέρασαν το στόχο κατά 1,27 δισ. ευρώ. Συνολικά, η «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στο εξάμηνο έφτασε έτσι στα 4,53 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. στο πεντάμηνο.
Την τραγική ανικανότητα του κ. Παπακωνσταντίνου πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες με τα οδυνηρά μέτρα που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.
Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη στην κυβέρνηση…

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria