Εξελέγη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πετκανάς στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ - OlaDeka

Εξελέγη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πετκανάς στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px ‘Lucida Grande’}
span.s1 {letter-spacing: 0.0px}
span.s2 {font: 7.3px ‘Lucida Grande’; letter-spacing: 0.0px}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; text-align: center; font: 11.0px ‘Lucida Grande’}
span.s1 {letter-spacing: 0.0px}
Για πρώτη φορά συμμετέχει ο Δήμος Καστοριάς και η ΔΕΥΑΚ στο ανώτατο θεσμικό όργανο της  ΕΔΕΥΑ 

Πραγματοποιήθηκε η 23η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στην Λάρισα την 1η Ιουλίου 2011 η οποία ήταν εκλογοαπολογιστική και πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της

ΔΕΥΑ Λάρισας. 

Σε  κοινή συνεδρίαση των Επιστημονικών Επιτροπών (Οικονομικής και Τεχνικής) της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Επιχειρήσεις  λόγω συγχώνευσης και επέκτασης γεωγραφικών ορίων, σύμφωνα με την εφαρμογή του ν. 3852/10 – Καλλικράτης.
Στις εργασίες αυτές συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Χρήστος Τσακλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πετκανάς, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Πάνος Διαμαντόπουλος και η Προϊσταμένη Οικονομικών της ΔΕΥΑΚ Ρούλα Χαριζοπούλου.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ειδικούς συμβούλους το θέμα των δανειακών υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΚ, την πρόσφατη πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής δανείου και τη νέα διαπραγμάτευση με παράλληλη μείωση της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης στον Δήμο Καστοριάς.
Ακολούθησε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. και τοποθετήσεις των Νομίμων Εκπροσώπων ΔΕΥΑ της Επικράτειας. 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς αναφέρθηκε στην Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, την ανάγκη επάρκειας και ασφάλειας πόσιμου νερού, την οικονομία κατανάλωσης και την λήψη προληπτικών μέτρων σε εποχές λειψυδρίας. 
Στη συνέχεια κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ, του ανώτατου θεσμικού οργάνου των Επιχειρήσεων.
Η υποψηφιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εκλογής,  συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων. Η μακρόχρονη ενασχόλησή του Γιώργου Πετκανά στην ΔΕΥΑΚ, η συμμετοχή του σε συνέδρια και επιτροπές εργασίας, η αναγνώριση και καταξίωσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν ορισμένοι από τους λόγους αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Στο νέο Δ.Σ. ΕΔΕΥΑ μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, Λαρισαίων, Ρεθύμνου, Λαμίας, Καρδίτσας, Ηράκλειας, κ.α.
Σημειώνεται πως τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ συνεδριάζουν μία φορά τον μήνα, συμμετέχουν σε Ειδικές Επιτροπές Εργασίας για θέματα αρμοδιοτήτων ΔΕΥΑ, επισκέπτονται συναρμόδια υπουργεία, συνεργάζονται με το στελεχιακό & επιστημονικό προσωπικό  της Ένωσης και αποφασίζουν για το μέλλον των Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης στην Ελλάδα. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria