Περιφερειακό Συμβούλιο:Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης - OlaDeka

Περιφερειακό Συμβούλιο:Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης

Διακόπηκε έπειτα από έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Πλακεντά, του Περιφερειακού Συμβούλου, Γιώργου Μαργαρίτη, και του Δημάρχου Σερβίων- Βελβενδού, Βασίλη Κωνσταντόπουλου, η
χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,

όταν επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα που αφορούσε το χαρακτηρισμό του Δήμου Σερβίων-Βελβενδού ως ενεργειακού.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχοντας δεσμευτεί ότι η συνεδρίαση δεν θα είναι πέραν των τεσσάρων ωρών συν μια παράταση, έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία, όπου και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναβολή της συνεδρίασης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης παρουσιάστηκε η έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία GPO σχετικά με την διερεύνηση του επιπέδου υγείας και των αναγκών αναδιαμόρφωσης των υπηρεσιών υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με την παρουσίαση της έρευνας όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας κ. Κυριόπουλος.

Όσον αφορά την συζήτηση για την κατανομή του τοπικού πόρου προτάθηκε το 50-50 μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων. Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή:ΕΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria