Ο ΓΑΠ πανηγυρίζει για την επιλεκτική χρεοκοπία - OlaDeka

Ο ΓΑΠ πανηγυρίζει για την επιλεκτική χρεοκοπία

“Όταν χρησιμοποιώ μια λέξη” είπε ο Χάμπτι Ντάμπτι με μάλλον περιφρονητικό ύφος «σημαίνει ακριβώς ό,τι εγώ την επιλέγω να σημαίνει μήτε περισσότερα μήτε λιγότερα».
«Το ζήτημα είναι» είπε η Αλίκη «αν μπορείς να κάνεις τις λέξεις να σημαίνουν τόσο πολλά διαφορετικά πράγματα».«Το ζήτημα είναι» είπε ο Χάμπτι Ντάμπτι «ποιος θα ‘ναι το αφεντικό αυτό ‘ναι όλο»

(Lewis Carroll – Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων).

Αν ότι διαβάσατε παραπάνω σας θυμίζουν την κυβέρνηση και ειδικά τον Γ. Παπανδρέου μετά το υπουργικό συμβούλιο, δεν πέφτετε έξω. Όπως ο Αυγοκέφαλος Χάμπτι Ντάμπτι και η Αλίκη μιλούν για τη σημασία των λέξεων, έτσι και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι λέξεις που ακούμε έχουν άλλο νόημα από αυτό που καταλαβαίνουμε.

Οι ίδιοι άνθρωποι που δεν ήθελαν να ακούσουν μέχρι πριν δύο εβδομάδες για χρεοκοπία και που έλεγαν ότι το Μεσοπρόθεσμο μας γλιτώνει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήρθαν πρώτα με τον Βενιζέλο και ύστερα με τον κ. Παπανδρέου να εισάγουν στη γλώσσα μας τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία, για να μας πείσουν ότι δεν έγινε και τίποτε. Άξιος ο μισθός τους.

Στο υπουργικό συμβούλιο μόνο… κλαρίνα για να χορέψουν για την χρεοκοπία της χώρας δεν έβαλαν. Ο πρωθυπουργός έβγαλε το διάγγελμά του, μίλησε για το δικό του κόπο λέγοντας “ήταν και προσωπικό στοίχημα. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση και με την σκέψη μου τους πολίτες” ενώ υπογράμμισε ότι “απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία”.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Την ώρα που όλοι μιλούν για χρεοκοπία …. ταυτόχρονα την αποφύγαμε.
“Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας“υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη“.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. “Διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης. Πόνταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη“, είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, όλοι άλλοι φταίνε για το κατάντημα της χώρας εκτός από το ΠΑΣΟΚ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria