Προς νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Αρχική » Διάφορα » Προς νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Σε νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο προχωρά το υπουργείο οικονομικών, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του.

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα πρόκειται για μία ευνοϊκή ρύθμιση που θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους 716.000 οφειλέτες (από ένα σύνολο 900.000), οι οποίοι χρωστούν ποσά έως και 3.000 ευρώ ο καθένας.

Οι οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής των χρεών που ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάσουν τις 45 και ταυτόχρονα απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης που επιλέγεται από τον οφειλέτη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το «Έθνος», τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον σε 41,1 δισ. ευρώ.

Ιδιώτες για την είσπραξη χρεών

Ερρίφθη ο κύβος για την επιστράτευση ιδιωτών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, Το υπουργείο οικονομικών ξεκινά συνεργασία με δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές από τον ιδιωτικό τομέα που αναλαμβάνουν πλέον να φέρουν σε πέρας την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που εδώ και χρόνια λιμνάζουν στα συρτάρια εφοριών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί σύμβουλοι θα επιλεγούν τάχιστα και σε συνεργασία με εφοριακούς θα “ξεσκονίσουν” τους φορολογικούς φακέλους 14.700 μεγαλοφειλετών του Δημοσίου.

Οι εν λόγω μεγαλοφειλέτες χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια