Μ. Χρυσοχοϊδης: «Με βλάκες δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» - OlaDeka

Μ. Χρυσοχοϊδης: «Με βλάκες δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»

Τα… καλύτερα λένε τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης για τους τροϊκανούς, όπως αποκαλύπτεται από τη δημοσίευση των διαλόγων της πρώτης συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Οικονομικής και Διαρθρωτικής Πολιτικής, την οποία συγκάλεσε στις 5 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, περιγράφοντας τις σχέσεις με τα στελέχη της τρόικας είπε χαρακτηριστικά: «Με βλάκες και προτεστάντες δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υπουργείο του, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε «παύση πληρωμών» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει περικοπεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1 δισ. ευρώ. Λόγω και των εγκρίσεων που έχουμε δώσει, έχουμε υπέρβαση κατά 160 εκατ. ευρώ. Έτσι δεν έχουμε να δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Χρωστάμε και 1 δισ. ευρώ πληρωμές παλιών εγκρίσεων επενδυτικού νόμου. Από σήμερα ως το τέλος του χρόνου το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει παύση πληρωμών».

Παίρνοντας το λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, είπε: «Η τρόικα έχει δηλώσει ότι όλη η περικοπή θα αφήσει ανέπαφες τις δαπάνες ΕΣΠΑ ».

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Xρυσοχοϊδης είπε: «Με βλάκες και προτεστάντες δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που έγινε την Τρίτη 5 του μηνός στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος έδωσε σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο βοήθειας και να υπογραφεί το «μνημόνιο 2».

Για το νέο μνημόνιο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι « είναι πολιτικό κείμενο, προϊόν διαπραγμάτευσης σε αντιστοίχηση των απαιτήσεων των εταίρων μας, οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο». Παρόντες ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου, οι αναπληρωτές Φ. Σαχινίδης, Χ. Παμπούκης και οι υφυπουργοί Μ. Τιμοσίδης, Ι. Μαγκριώτης και Γ. Νικητιάδης.

Από την ανάγνωση και μόνο των πρακτικών αντιλαμβάνεται κανείς το πιεστικό κλίμα κάτω από το οποίο πρέπει να εργαστεί η κυβέρνηση, η οποία καλείται να προχωρήσει σε 299 αλλαγές (μικρές και μεγάλες) στη νομοθεσία, στη δημόσια διοίκηση, στις πληρωμές που θα επηρεάσουν την τσέπη όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria