Τα 3 «Θέλω» Σαμαρά έως τη ΔΕΘ - OlaDeka

Τα 3 «Θέλω» Σαμαρά έως τη ΔΕΘ

«Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά», οι τρεις λέξεις που ακούνε καθημερινά πια οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ο αρχηγός της ΝΔ, έχει δώσει ρητή εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος, κάθε βαθμίδας, να ξεχάσουν για εφέτος τις διακοπές και να δουλεύσουν συστηματικά προκειμένου να επιτευχθούν στο ακέραιο οι τρεις κεντρικοί στόχοι που έχει θέσει σε συνεργασία με το επικοινωνιακό του επιτελείο.

«Όχι στη λογική του ώριμου φρούτου»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του διαμηνύσει δημοσίως αλλά και στις κλειστές συσκέψεις της Συγγρού, πως δεν επιθυμεί να δει τα ποσοστά της παράταξης να ανεβαίνουν, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής φθοράς και της απογοήτευσης της κοινής γνώμης από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Φέρεται μάλιστα να πιστεύει πως τα οφέλη σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι πρόσκαιρα, για αυτό έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές και τους τομεάρχες της ΝΔ να μεριμνήσουν ώστε οι θέσεις της ΝΔ εξωτερικευθούν άμεσα και να γίνουν κτήμα των πολιτών.

Κεντρική ιδέα της γαλάζιας επιχειρηματολογίας παραμένει πάντοτε η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αλλά και του Μεσοπροθέσμου, με τα στελέχη της «Συγγρού» να καλούνται να επιμείνουν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από την αρχή δεν διαπραγματεύτηκε στο ελάχιστο με την Τρόικα και πως η ΝΔ -αν και ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση- κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ σε τέτοιο βαθμό έως σήμερα.

Σημείο τριβής κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το φορολογικό. Σε αυτή τη διαφοροποίηση καλούνται να εστιάσουν τα στελέχη του κόμματος στις καλοκαιρινές τους περιοδείες, πείθοντας για την αναγκαιότητα ενός «αναπτυξιακού σοκ».

Μεγάλο στοίχημα για τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είναι να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία τη θέση του κόμματος για την εργασιακή εφεδρεία, καθώς στο ‘γαλάζιο’ στρατόπεδο δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να δοθεί η αίσθηση πως η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους, αρνούμενη απλά και μόνο τις απολύσεις.

Στην ατζέντα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, περιλαμβάνεται ακόμη η ανάγκη διάδοσης των θέσεων του κόμματος για το επερχόμενο δημοψήφισμα, τις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το νέο νόμο –πλαίσιο για την Τριτοβάθμια, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, με αιχμή εκείνο των οδηγών ταξί ενώ ως κομβικά θέματα συνυπολογίζονται το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα αλλά και τα λαϊκά κινήματα όπως των αγανακτισμένων.

Πιο κοντά στην κοινωνία

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έδωσε σαφείς οδηγίες, δυο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, πως εφέτος δεν έχει διακοπές, ωστόσο τα στελέχη του κόμματος δεν πρόκειται να χάσουν τα μπάνια τους.

«Δεν θα κατεβάσουμε ρολά», λένε από τα κεντρικά της λεωφόρου Συγγρού, εξηγώντας πως όλα τα όργανα, οι τομείς και οι γραμματείες του κόμματος θα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ούτε μια ημέρα κενό, καθ’ όλη τη διάρκεια του θέρους.

Ωστόσο, το επιτελείο του προέδρου, θα βρει χρόνο για χαλάρωση κάνοντας καθώς φαίνεται «χρήση» της έτερης εντολής Σαμαρά να προσεγγίσει την κοινωνία.

Με εξορμήσεις στην ελληνική περιφέρεια, τα στελέχη της ΝΔ θα επιδιώξουν την ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και τη σύσφιξη των σχέσεων τους με την ελληνική κοινωνία που μπορεί δημοσκοπικά να δίνει σήμερα προβάδισμα έως και 6 μονάδες στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν δείχνει όμως ακόμη να της «χαρίζει» την εμπιστοσύνη της.

ΕΛΚ και ξένοι αξιωματούχοι

Ως μεγαλύτερο στοίχημα, αντιμετωπίζεται πάντως η αναστροφή του κλίματος στο εξωτερικό.

Είναι κοινό μυστικό πως οι σχέσεις ΝΔ με το ΕΛΚ δεν διανύουν περίοδο ανοίξεως. Ωστόσο, μέχρι και τη ΔΕΘ, επιτελικά στελέχη εκτιμούν πως η εικόνα θα έχει αλλάξει ριζικά.

«Ήδη η μια θέση μας υιοθετείται μετά την άλλη», ισχυρίζονται πηγές από τη «Συγγρού» ενώ χαμόγελα έχουν σκορπίσει και τα διαδοχικά εξυμνητικά δημοσιεύματα, ξένων εντύπων, ευρείας κυκλοφορίας.

«Ο αρχηγός του ελληνικού συντηρητικού κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως η αύξηση της φορολόγησης θα εξασθενήσει την οικονομία, και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερο….Μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας. Και για αυτό τον κατηγορούν ως ανεύθυνο.

Ο Παπανδρέου που ανοιγοκλείνει τα μάτια του, βρίσκεται μισός έξω. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες και Ευρωπαίοι, είναι ακόμη τυφλωμένοι από τον ήλιο», έγραψε εχθές η Ισπανική El Mundo, σε άρθρο της, υπό τον τίτλο «Μέσα στη σπηλιά του Πλάτωνα», κάνοντας το στρατόπεδο Σαμαρά να μιλά για απόλυτη δικαίωση και αναγνώριση της συνεπούς στάσης τους από ολοένα και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ.

Ο τελευταίος στόχος ωστόσο , παρά τις θετικές ενδείξεις, είναι εξαιρετικά δύσκολος, για αυτό ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο και νέο κύκλο επαφών με ξένους αξιωματούχους ελπίζοντας στην αποδοχή των προτάσεων της ΝΔ από ένα ευρύτερο μέτωπο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria