Wikileaks: Αποκαλύψεις για Ν. Γκρούεφσκι και το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας - OlaDeka

Wikileaks: Αποκαλύψεις για Ν. Γκρούεφσκι και το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας

 Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης και της αστυνομίας, ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου στο εσωτερικό, φέρεται να αναφέρει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, σε εκθέσεις του προς το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφα που κυκλοφόρησαν σήμερα στο Wikileaks, τα οποία παρουσιάζονται από μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές του κ.Ρίκερ, ο οποίος επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις πιέσεων και εκβιασμών τόσο σε διαφωνούντες κυβερνητικούς παράγοντες όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης και μέλη ΜΚΟ, στόχος είναι η εξαγορά της σιωπής των πρώτων και ο εκφοβισμός των δεύτερων.

Τα «μέσα» που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για την εξυπηρέτηση του στόχου αυτού είναι η «κατασκευή» κατηγοριών και οι απειλές για προφυλάκιση, μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως στην ΠΓΔΜ.
Σε τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη με ημερομηνία 14/12/2009, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε αντίθεση με τις περιπτώσεις αυτές πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων, δεν λαμβάνεται κανένας περιορισμός για τη δράση ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του κ.Γκρούεφσκι, όπως ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας και ξάδελφος του πρωθυπουργού, Σάσο Μιάλκοφ και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μίλε Γιανακίεφσκι, γα τους οποίους, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, είναι ευρέως γνωστό ότι εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς.

«Είναι πολύ πιθανό, ο κ.Γκρούεφσκι να επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυναμία να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι περιπτώσεις αυτές (σ.σ πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων) αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το ζήτημα της ονομασίας», αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα του κ.
Ρίκερ.

Οι αποκαλύψεις αυτές από το Wikileaks γίνονται σήμερα, ενώ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria