Διευκολύνονται τα δάνεια για τους μικρομεσαίους - OlaDeka

Διευκολύνονται τα δάνεια για τους μικρομεσαίους

Την κατάρτιση ενός συμφώνου ρευστότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ελληνικού δημοσίου, ύψους 1 δις για το 2011, για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη τύπου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι με αυτή τη συμφωνία «οι τράπεζες υποχρεούνται, χωρίς κανένα κέρδος, να διαθέσουν μέσα στο 2011, το σύνολο του ποσού που λαμβάνουν από την ΕΤΕΠ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους ΟΤΑ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση αντίστοιχου ποσού για το 2012».

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουμε τη μάχη, είναι να παραμείνουμε ενωμένοι, στρατευμένοι στον κοινό σκοπό και με πεποίθηση στις δυνάμεις μας» υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Και επειδή ο αγώνας αυτός δε στρέφεται εναντίον κανενός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τον υπονομεύει. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να το κάνουμε εμείς, αναπαράγοντας με αφέλεια και επιπολαιότητα τα κηρύγματα όσων προπαγανδίζουν την καταστροφή. Η αναπαραγωγή της καταστροφολογίας κοστίζει ακριβά. Πλήττοντας τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος με τη φυγή κεφαλαίων, τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και εξανεμίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πριονίζει το κλαδί που στηρίζεται η χώρα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria