Λίγες γυναίκες, «άφαντοι» οι εξωκοινοβουλευτικοί - OlaDeka

Λίγες γυναίκες, «άφαντοι» οι εξωκοινοβουλευτικοί

Μοιρασμένες είναι οι εντυπώσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την κοινωνία που διαπιστώνει πως για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο διέψευσε τις προσδοκίες της αλλά και τις ίδιες του τις δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί πως το νέο υπουργικό συμβούλιο θα πλαισιωθεί από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, ικανά στελέχη της αγοράς και προσωπικότητες του τραπεζικού συστήματος που θα έδιναν άλλον αέρα στην οικονομική πολιτική.

Στελέχη όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες Λουκάς Παπαδήμος, το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης και μια σειρά άλλων προσωπικοτήτων θα προσέδιδαν την απαραίτητη λειτουργικότητα στο υπουργείο Οικονομικών και σίγουρα θα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο στο να επανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας στις ξένες αγορές.

Αντ΄ αυτού ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να συρθεί σε μια κίνηση άμυνας και ισορροπίας, που αποκλειστικό στόχο έχει την διατήρησή του στην εξουσία.

Υπό αυτά τα δεδομένα κατάστησε σαφές πως οι δεσμεύσεις του για σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο και για ανάδειξη νέων προσώπων στην εξουσία μπήκαν για τα καλά στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Είναι μάλιστα, εντπωσιακό πως στον συγκεκριμένο ανασχηματισμό «πρόδωσε» ακόμα και τις γυναίκες που έως σήμερα φρόντιζε να καταλαμβάνουν ένα υψηλό ποσοστό, ως προς την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα «έφυγαν» έξι θηλυκές παρουσίες από την κυβέρνηση (Μπιρμπίλη, Κατσέλη, Τζάκρη, Νταλάρα, Αποστολάκη και Τσουρή), ενώ από τα εννέα συνολικά νέα πρόσωπα που μπήκαν κανένα δεν είναι γυναίκα!

Έτσι, από τα συνολικά 41 μέλη της κυβέρνησης, μόνο τρεις είναι οι γυναίκες και αυτές μαζεμένες σε ένα υπουργείο, αυτό της Παιδείας!

Τη μόνη δέσμευση που φαίνεται πως επανέφερε είναι αυτή που θέλει ένα μικρό και με τον τρόπο αυτό ευέλικτο υπουργικό σχήμα.

Όντως, το σημερινό μοντέλο έχει 15 συνολικά υπουργεία.

Ακόμα όμως και αυτό, δεν μπορεί να πιστωθεί ως επιτυχία, καθώς απλά διόρθωσε το δικό του δημιούργημα–τέρας με τους 47 υπουργούς και υφυπουργούς που βγήκε μετά τον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2010.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria