Μίνι καύσωνας Τετάρτη και Πέμπτη - OlaDeka

Μίνι καύσωνας Τετάρτη και Πέμπτη

Τι προβλέπει για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού φτάνει σιγά – σιγά από την Αφρική και θα ανεβάσει τον υδράργυρο τις επόμενες μέρες στους 36 και ενδεχομένως τοπικά στους 37 βαθμούς κελσίου. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού από την Πέμπτη το βράδυ και κυρίως από την Παρασκευή θα αρχίσει από τα βόρεια να δροσίζει.
Πιο αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και ενδεχομένως να σημειωθούν λίγες μπόρες στην Μακεδονία και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7, στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο από βόρεις διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ζεστός θα διατηρηθεί ο καιρός με τοπικές συννεφιές πάλι στα δυτικά και νότια όπου ενδεχομένως το απόγευμα να εκδηλωθούν πάλι τοπικές μπόρες στα βουνά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς ακόμη και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά οι βοριάδες θα ενισχυθούν 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα γυρίσουν και εδώ σε νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει τους 36 και ενδεχομένως τους 37 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, τοπικές μόνο νεφώσεις περιμένουμε και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, γρήγορα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ γρήγορα θα γυρίσουν και εδώ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση πρώτα στα δυτικά και στην συνέχεια στα ανατολικά, θα προλάβει πάντως να φτάσει στα ανατολικά τους 36 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπεται:

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις αρχικά που στα δυτικά και βόρεια του νομού οι οποίες θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 και ενδεχομένως τους 35 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ
Για την Αττική θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με λίγες συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, εξασθενημένους ανέμους και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria