Οι θλιβεροί απόγονοι του Γκαίμπελς… - OlaDeka

Οι θλιβεροί απόγονοι του Γκαίμπελς…

«Ως προπαγάνδα νοείται ένα σύνολο πληροφοριών, οι οποίες είναι επίτηδες παροδηγητικές ή ψευδείς, προκειμένου να υποστηρίξουν πολιτικές σκοπιμότητες ή να προστατεύσουν τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν την εξουσία».

Σε πλήρη πανικό ο Γ. Παπανδρέου και προκειμένου να αντιστρέψει το πολύ αρνητικό για αυτόν πολιτικό κλίμα αντιγράφει τις μεθόδους του Γ. Καρατζαφέρη. Μιλάμε για πλήρη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η “αποκάλυψη” που μας σερβίρουν είναι η εξής απάντηση του Σαμαρά (στην ερώτηση γιατί προτείνετε μείωση φόρων, αφού ξέρετε ότι δεν μπορείτε;) : ”έλα μωρέ, αυτά τα λέω για εσωτερική κατανάλωση”.

Η δημοσιογράφος Γαλλικών ΜΜΕ Αλεξία Κεφαλά εξομολογήθηκε η πηγή της είναι ένας Γάλλος συνάδελφός της, που ήταν στη συνάντηση Σαμαρά – Φιγιόν…

Η ιστορία αυτή θυμίζει μια αντίστοιχη ομογενούς δημοσιογράφου από τον Καναδά. Ο Θωμάς Σάρας, αποκάλυπτε πριν τις εκλογές του 2009, ότι σε ιδιωτική τους συνομιλία, παλιά, ο Γιώργος Παπανδρέου, του εξομολογήθηκε πως “καλύτερα μερικά στρέμματα γης λιγότερα και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, παρά να έχουμε πόλεμο με τους Τούρκους”

Στο θέμα είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία ο ΛΑ.Ο.Σ. O ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εντόπισε τον Σάρα, του τηλεφώνησε, μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τους και την έπαιξε στο κανάλι του το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ενώ την ίδια μέρα την έπαιξε και ο Τριανταφυλλόπουλος στη ΖΟΥΓΚΛΑ στο ΑΛΤΕΡ.

Κι όλοι αυτοί υπονοούσαν ότι ο Παπανδρέου είναι “προδότης”.

Η “αποκάλυψη” δηλαδή της Κεφαλά είναι της ίδια σοβαρότητας με αυτή του Σάρα.

Στα μυριάδες προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα, προστίθεται και ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής. Τα πολιτικά επιχειρήματα αντικαθίστανται με ανυπόστατες φήμες, τα πραγματικά γεγονότα με θεωρίες συνομωσίας, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές με μαριονέτες.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιθυμεί να γίνει ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και ο συντάκτης της καθημερινής πολιτικής ατζέντας. Δυστυχώς φαίνεται να έχει την Κυβέρνηση όχι απλά αρωγό, αλλά συνεργάτη, σε αυτή του την προσπάθεια.

Ελάχιστοι όμως παρακολουθούν τα επιχειρήματα τους κι ακόμη λιγότεροι τους πιστεύουν. Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι στους δρόμους. Η τιτάνια προσπάθεια εξωραϊσμού της Κυβέρνησης και των προθέσεων της με τον ανασχηματισμό, θα πέσει στο κενό.

Ο λαός δεν μπορεί να πιστέψει την εικονική πραγματικότητα που του προσφέρουν τα μέσα. Είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη δική του καθημερινότητα…

Η Κυβέρνηση απλά αναβάλλει για λίγο τη μοιραία πτώση της. Το γεγονός ότι συνεχίζει να κυβερνά οφείλεται σε μια «ισορροπία» πιέσεων, παρασκηνιακών συμφωνιών και συμβιβασμών.

Μικρός Οδυσσέας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria