Κόβουν την έκπτωση φόρου απ' τις αποδείξεις - Ακριβαίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης! - OlaDeka

Κόβουν την έκπτωση φόρου απ’ τις αποδείξεις – Ακριβαίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης!

Μόνο για το αφορολόγητο οι αποδείξεις
“Πόνεσαν” το υπουργείο οι επιστροφές φόρου φέτος
Αύξηση 50% στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης
Το “μπούμερανγκ” των αποδείξεων που πόνεσε το κράτος φέτος, από του χρόνου ως συνήθως θα πονέσει και πάλι μόνο τον πολίτη, ενώ παράλληλα η μισή υπόσχεση για μη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης πάει “περίπατο” καθώς ναι, μεν δεν εξισώνεται η τιμή του με το κίνησης, όμως αυξάνεται ο φόρος και φυσικά και η αιμορραγία στην τσέπη του Έλληνα.

Οι αποδείξεις…

Φοροελάφρυνση “γιοκ” λέει τώρα το υπουργείο (μέσω διαρροών βέβαια). Με λίγα λόγια δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να μαζέψει κάποιος περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζεται για το αφορολόγητό του καθώς θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου.

Φέτος για παράδειγμα όποις χρειαζόταν 12.000 ευρώ αποδείξεις για το αφορολόγητο συγκέντρωσε 15.000 θα έχει έκπτωση φόρου 10% για τις επιπλέον αποδείξεις.

Από του χρόνου δεν θα υπάρχει αυτό το 10% καθώς ειδικά σε περιπτώσεις ζευγαριών το κράτος δεν μοίραζε απλά 300άρικα σε επιστροφές αλλά 1.000 και 1.500 ευρώ. Κάπως έτσι οι “εκπτώσεις” πήγαν περίπατο. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν σκέάφτηκαν οι οικονομικοί εγκέφαλοι ότι όσο δεν έχει ανάγκη τις αποδείξεις ο πολίτης τόσο οι επαγγελματίες δεν θα κόβουν και θα φοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα και πάλι το κράτος να βγαίνει χαμένο.

Το πετρέλαιο

Όχι, δεν θα εξισωθεί ο φόρος με αυτό του κίνησης όμως ως αντιστάθμισμα στις απώλειες εσόδων από την μη εφαρμογή της εξίσωσης των φόρων την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 41 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από 21 ευρώ που είναι τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου να διαμορφωθεί στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Από την αύξηση αυτή και την πρόσθετη επιβάρυνση του ΦΠΑ η μέση πρόσθετη επιβάρυνση ανά λίτρο θα είναι 5 λεπτά.

Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βέβαια με τις τιμές του πετρελαίου όπως είναι τώρα.

Από το Φθινόπωρο… βλέπουμε …

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria