Καστοριανοί, συνεχίστε να παρακολουθείτε αφ υψηλού τις "οικολογικές" αντιδράσεις ,αυτοί σ όλον τον κόσμο και σεις στον Νατσούλη και τον Παραρά! - OlaDeka

Καστοριανοί, συνεχίστε να παρακολουθείτε αφ υψηλού τις “οικολογικές” αντιδράσεις ,αυτοί σ όλον τον κόσμο και σεις στον Νατσούλη και τον Παραρά!

Διαβάστε από το adespoto.gr για το μουσείο γούνας:

Το ”πράσινο φως” για να προχωρήσει η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ”Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013” πήρε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η δημιουργία του πρώτου
Μουσείου Γούνας στην Ελλάδα! Το Μουσείο θα δημιουργηθεί -πού αλλού;- στην Καστοριά, την πόλη με τη μακραίωνη παράδοση στον τομέα της γουνοποιίας, και θα στεγαστεί σε παλαιό αρχοντικό που πρόκειται να αναπαλαιωθεί για το σκοπό αυτόν, όπως αναφέρει ο ageliaforos.

Το ΥΠΠΟΤ έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο «Αναπαλαίωση Αρχοντικού Μπασάρα – Δημιουργία Μουσείου Γούνας» και φορέα το δήμο Καστοριάς, μετά την ομόφωνη έγκρισή του από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ολες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την εποπτεία της 16ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου (αναπαλαίωση και μουσειολογική μελέτη) θα φτάσει τα 2.000.000 ευρώ την ίδια ώρα που το κράτος αδιαφορεί για άστεγους, αδέσποτα και αλλοδαπούς αλλά και για την άθλια, ανήθικη θανάτωση ζώων προκειμένου να ντυθούν ”πολυτελώς” κάποιοι!!! Εν μέσω κρίσης, πετάνε 2 εκατομμύρια ευρώ για ένα μουσείο αίματος. Με τη δικαιολογία επίσης της κρίσης, η κ Αποστολάκη δεν απαγορεύει το εμπόριο ζώων στα pet shop. Εχουν χάσει κάθε ηθική αξία.

Η ομάδα ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΓΟΥΝΑ ετοίμασε μία επιστολή, που μπορείτε να αποστείλλετε σε αρμόδιους υπουργούς ώστε να διαμαρτυρηθείτε.

ΕΛΛΗΝΙΚH ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την στελνετε με email/fax/γράμμα και κατόπιν οπωσδήποτε τηλεφωνείτε και ζητάτε αριθμό πρωτοκόλλου απο τις ανάλογες διευθύνσεις.

Προς:

Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός [email protected]

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού [email protected]

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος [email protected]

Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης [email protected]

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας φόρμα επικοινωνίας: http://www.chrisochoidis.gr/contact

Σωκράτης Xynidis, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας xynidis @ parliament.gr, sokratis.xinidis @ gmail.com

Παναγιώτης Ρήγας, Αναπληρωτής Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας [email protected]

Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας [email protected]

Κοιν.:

Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (γραφείο YPPOT) [email protected]

Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη Γ. [email protected]

Γραφείο Γραμματέα [email protected]

Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Head, Ζωή Kazazaki [email protected],[email protected]

Βουλή των Ελλήνων [email protected],

Βουλή των Ελλήνων: [email protected]

E-MAIL υπηρεσία κοινωνίας: [email protected]

ΕΣΠΑ http://www.espa.gr/el/Pages/HelpDesk.aspx φόρμα επικοινωνίας

Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων

Προϊστάμενος:Γατοπούλου Ευγενία [email protected], [email protected]

Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς [email protected]

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Υφυπουργοί, Κύριοι
Πρόσφατα πληροφορήθηκα για την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για ένταξη του έργου με τίτλο «Αναπαλαίωση Αρχοντικού Μπασάρα – Δημιουργία Μουσείου Γούνας» και φορέα το Δήμο Καστοριάς, ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013», κατά το άρθρο 21, παρ. 8 του Νόμου 3614/2007.

(http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%913%CE%97%CE%93-%CE%983 )

 Συγχαρητήρια για την απόφασή σας να διασωθεί το Αρχοντικό Μπασάρα, σπουδαίο δείγμα της μακεδονικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, σε αντίθεση με την σωστή αυτή απόφαση, εντύπωση μου κάνει το γεγονός πως θεωρείτε την εμπορία γούνας δείγμα πολιτισμού!!! Σε τέτοιο βάθμο μάλιστα που επιτρέπετε τη δημιουργία μουσείου με εκθέματα σχετικά με τη γουνοποϊία, δηλαδή τον βαναυσο φόνο ζώων!!!
 Η χώρα μας δεν μπορεί να έχει από τη μια την Ακρόπολη και από την άλλη ένα μουσείο γούνας…ένα δηλαδή μουσείο που σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με τον πολιτισμό αλλα με τον φόνο αθώων πλασμάτων που εχει αποδειχθεί οτι έχουν συναισθήματα και υποφέρουν.
 Η γούνα είναι προϊόν πόνου με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του ανθρώπου, δεν ζούμε στην Παλαιολιθική Εποχή αλλά στο 2011. Είναι πραγματικά προκλητική η δήλωση του δημάρχου της Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδη,«το σημαντικό αυτό αρχοντικό όχι μόνο θα διασωθεί, αλλά θα αποκτήσει και συγκεκριμένη χρήση, θα πάρει νέα ζωή».Σε ποια “νέα ζωή” αναφέρεται ο δήμαρχος, σε εκείνη των τοίχων του οικήματος;…προφανώς δε μιλάει για τα εκατομμύρια πτώματα των γουνοφόρων ζώων που έζησαν μια σύντομη και βασανιστική ζώη για να γίνουν τσάντα,παλτό,παπούτσια κλπ.
Από όσο γνωρίζω, .Ο προϋπολογισμός του έργου (αναπαλαίωση και μουσειολογική μελέτη) θα φτάσει τα 2.000.000 ευρώ, ως φορολογούμενος πολίτης, το βρίσκω τουλάχιστον προκλητικό και παράλογο, εκατομμύρια ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να δίνονται για τη βιομηχανία γούνας χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, ενθαρρύνοντας τη συνέχιση και διεύρυνση αυτού του φονικού κλάδου και τη δημιουργία ακόμα και μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία της ελληνικής φονικής γουνοποϊίας!

Εν κατακλείδι,η γούνα δεν είναι “οικολογική”όπως κάποιοι υποστηρίζουν, γνωρίζουμε πλέον οτι χρησιμοποιούνται τοξικές ουσίες για την επεξεργασία της, ενώ παράγονται τόνοι αποβλήτων από τα εκτρεφόμενα ζώα που βλάπτουν το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν είναι δείγμα πολιτισμού ο φόνος ζώωνπου περνουν τη ζωή τους βαναυσα αποτραβηγμένα απο το φυσικό τους περιβάλλον και φτάνουν μεχρι τον αυτοτραυματισμό μέσα σε κλουβιά.

 Κατα συνέπεια ως πολίτης και φορολογούμενος κρίνω οτι η γούνα δεν μπορεί και δεν συμφωνώνα έχει “το δικό της μουσείο”!
 Θεωρώ πως ένα τέτοιο μουσείο είναι ντροπή για τη χώρα μας, και διδάσκει στα παιδιά μας την αδιαφορία και την βία αντι πολιτιστικές αξίες. Σας καλώ να αναθεωρήσετε άμεσα την χρηματοδότηση του και να διαθέσετε το αρχοντικό σε μια πραγματικά πολιτιστική χρήση σύμφωνα με την κρίση σας.

Με εκτίμηση

Ονοματεπώνυμο

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria