Μπαρόζο προς Έλληνες πολιτικούς: «Πείτε την αλήθεια στο λαό»

Αρχική » Διάφορα » Μπαρόζο προς Έλληνες πολιτικούς: «Πείτε την αλήθεια στο λαό»

Να μην… παραμυθιάζουν άλλο τον κόσμο και να του πουν την αλήθεια για τα οδυνηρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν Κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Τα επώδυνα μέτρα είναι απαραίτητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είπε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δε δίστασε να… εκφράσει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας, τονίζοντας πως ευθύνη των πολιτικών ηγετών είναι να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό και να του πουν ποιες θυσίες ακριβώς χρειάζονται για να βγει η χώρα από τη κρίση.

«Κάποια οδυνηρά μέτρα είναι απαραίτητα στην Ελλάδα. Μία χώρα δε μπορεί να ζει εσαεί, με τέτοια προβλήματα χρέους», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι, από τις επαφές που έχει με την Ελλάδα, έχει αντιληφθεί ότι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

«Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι το υψηλό επίπεδο του χρέους. Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την ευρωζώνη κι’ αυτό το υποστηρίζει και η ελληνική αντιπολίτευση», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδος δεν οφείλεται, κυρίως, στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διευκρίνισε ότι, σε περίπτωση αιτήματος της Ελλάδος, όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, είναι υποχρεωμένες να δώσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, όπου ενδεχομένως βρίσκονται κατατεθειμένα ποσά που αποτελούν προϊόντα φοροδιαφυγής.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια