Βράβευση για το κτήμα Στεργίου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρασιού στο Λονδίνο - OlaDeka

Βράβευση για το κτήμα Στεργίου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρασιού στο Λονδίνο

Το κτήμα Στεργίου βραβεύτηκε ανάμεσα σε 48 χώρες και ξεχώρισε! Μια μοναδική διάκριση για τα κρασιά της Καστοριάς αλλά και της Ελλάδας αποτελεί η διάκριση του Κτήματος Στεργίου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρασιού International wine challenge που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 48 χώρες, μεταξύ αυτών και όλες οι ισχυρές δυνάμεις του χώρου: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Αυστραλία.
Ο αριθμός των κρασιών που συμμετείχαν ξεπέρασε της 15.000 ενώ δοκιμάστηκαν περισσότερες από 450 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού.
Το κτήμα Στεργίου συμμετείχε με τα τρία κρασιά που παράγει το οινοποιείο:
Την ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2010 ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
Την ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ 2008 ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
Την ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 2006 ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
Απέναντι στα μεγαθήρια του χώρου το Κτήμα Στεργίου πέτυχε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ερυθρό κρασί ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ 2008 και 2 ειδικές διακρίσεις στο ερυθρό κρασί ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 2006 και το λευκό κρασί ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2010.
Τα τρία μετάλλια θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ του Λονδίνου.
Η τεράστια αυτή τιμητική διάκριση επιβραβεύει την προσπάθεια και τα αποτελέσματα του αμπελουργού – οινοποιού κ Σ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ αλλά και της οινολόγου Άρτεμις Τουλάκη-Ρούφα.
Οι οίνοι του Κτήματος παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι βιολογικά από την εταιρεία ΔΗΩ.
Τα σταφύλια οδηγούνται στο οινοποιείο όπου οινοποιούνται κάτω από τις πιο σύγχρονες οινολογικές πρακτικές.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του, να γνωρίσει την οινοποιητική διαδικασία αλλά να επισκεφτεί και τους αμπελώνες.

Πηγή: neakastoria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria