ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠ ΟΙΚ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΕΙ Ο ΕΦΚ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ? ΧΑ! ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ! ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ! - OlaDeka

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠ ΟΙΚ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΕΙ Ο ΕΦΚ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ? ΧΑ! ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ! ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!

 Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους φορολογούμενους , εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το
πετρέλαιο κίνησης ειδικά για τις επιχειρήσεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης από 1 έως 5% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος κατά μέσο όρο 300 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας, επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του εισοδήματος από 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση τους νέους έως 30 ετών – εξετάζεται να εξαιρεθούν και τα μπλοκάκια των 700 ευρώ- τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και τα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνει το πακέτο έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Πρόκειται για μέτρα με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθεί η διαφορά των 5,5 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας. Στα μέτρα αυτά βρέθηκε ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο πλευρών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού.

    Αναλυτικότερα σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα κλιμακώνεται ως εξής: Για ατομικό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα υπολογισθεί με συντελεστή 1%, από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 2%, από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ με συντελεστή 3% και από 100.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 4%. Επιβάλλεται εισφορά 5% για Βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικούς γραμματείς.

    Σε ότι αφόρα την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πωλείται από τον Οκτώβριο η αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής 6 λεπτά το λίτρο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Αυτός ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria