Άραγε, πόσο θ' αντέξουν; - OlaDeka

Άραγε, πόσο θ’ αντέξουν;

Και οι μεν και οι δε! Και η κυβέρνηση και οι “αγανακτισμένοι”.

Την Κυριακή το βράδυ οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 500.000. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός διάβασα κάπου, έκανε κανό στον Σχοινιά, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σύμφωνα με άλλη εφημερίδα ήταν στην Βενετία. Πάνω σε γόνδολα με τη σύζυγό του.

Δεν τον κατακρίνω γι αυτό, αλίμονο. Μακάρι ο άνθρωπος να είναι μια ζωή ερωτευμένος και να ταξιδεύει πάντα σε ρομαντικά μέρη.

Όμως τέτοιες εμφανίσεις δημόσιες, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Την ώρα που βράζει ο κόσμος, θα …
έπρεπε να κάνει λίγο κράτει! Όχι μόνο ο Πάγκαλος, όλοι τους.

Πάντως με αφορμή αυτή την πολιτική που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε, δυστυχώς τα κρούσματα λεκτικών και όχι μόνο επιθέσεων κατά βουλευτών και υπουργών, αυξάνονται καθημερινά.

Βλέπει ο κόσμος αυτή την “γαϊδουροπετσιά” των πολιτικών κατά το λαϊκότερον κι όπου τους βλέπει τους προπηλακίζει.

Δεν είναι μαγκιά να “την πέφτεις” σε έναν υπουργό ή βουλευτή και για άλλη μια φορά ξαναλέω ότι ενέργειες σαν κι αυτή που έγινε πάλι χθες κατά της Άννας Νταλάρα, είναι καταδικαστέες.

Αναρωτιέμαι όμως και φαντάζομαι μαζί μου αρκετοί από εσάς, αν πρόκειται να σταματήσει αυτό. Και μάλιστα τώρα που η κυβέρνηση θα περάσει τα σκληρά μέτρα μέσα στο καλοκαίρι.

Υπάρχει τρόπος να αποτραπούν οι προπηλακισμοί;

Εξαρτάται, είναι η απάντηση από τις αντοχές και των δύο.

Θα αντέξει πιο πολύ ο κόσμος να κάθεται στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες, πιέζοντας την κυβέρνηση να αποσύρει τα άδικα και σκληρά μέτρα;

Ή η κυβέρνηση προχωρώντας στο σχέδιο για… εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, όπου μέρος αυτού του σχεδίου είναι και η εξόντωση του λαού και η τιμωρία του που τους ψήφιζε τόσα χρόνια, δεν θα κάνει πίσω;

Ποιος άραγε θα αντέξει περισσότερο;

Υ.Γ. Κύριοι της κυβέρνησης, από το Σύνταγμα έχει περάσει μέχρι τώρα περί τα 2 εκατ. κόσμος. Όλοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι;

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη από newstoday

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria