Οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο - OlaDeka

Οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο

Μετά την προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και τις εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, οι εκλογές αποτελούν μονόδρομο.

Και αποτελούν μονόδρομο γιατί ο ελληνικός λαός διαφωνεί με την πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, απορρίπτει την πολιτική της και διεκδικεί το αυτονόητο: να εκφράσει την άποψή του.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν την πολιτική, κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να δεσμεύσουν τη χώρα μέχρι το 2014.

Και είναι λυπηρό, γιατί ο κ. Παπανδρέου, αντί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το λαϊκό αίτημα να επιχειρεί απροκάλυπτα να μετατρέψει το προσωπικό του αδιέξοδο, σε αδιέξοδο της χώρας.

Να μας …απειλεί με χρεοκοπία προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία νομοτελειακά, οδηγεί στη χρεοκοπία.

Δανείζεται από τις γενιές που ¨εκκολάπτονται ακόμα» για να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία και τη ακόρεστη επιθυμία του για εξουσία.

Στο δίλλημα που θέτει, «εκλογές ή χρεοκοπία», η απάντηση είναι απλή: Σε χρεοκοπία μας οδηγεί το Μνημόνιο και η πολιτική του κ. Παπανδρέου.

Οι εκλογές δεν θα φέρουν τη χρεοκοπία, αλλά τη λύτρωση.

Η Ιρλανδία πριν μερικούς μήνες και η Πορτογαλία προχθές, μας έδειξαν ότι και εκλογές μπορούν να γίνουν και κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει, χωρίς να καταστραφεί η χώρα.

Είναι αδιανόητο οι εκλογές, που αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας, να θεωρούνται καταστροφική επιλογή και προάγγελος αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων.

Όσοι πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία και υποτιμούν βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας.

Εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιατί από την κυβέρνηση ξέρουμε τι να περιμένουμε και το έχουμε ήδη απορρίψει..

Η Ν.Δ. πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και τις αγωνίες της.

Γιατί αν δεν το κάνει, τότε διατρέχει το κίνδυνο να ξεπεραστεί και από την κοινωνία και από τις εξελίξεις.

Αν η Ν.Δ. αισθάνεται έτοιμη και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τότε έχει την υποχρέωση να ζητήσει εκλογές.

Προφανώς και είναι εκβιαστικό το κυβερνητικό δίλλημα «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», αλλά δεν αρκεί η καταγγελία.

Αν το Μεσοπρόθεσμο είναι μια συνταγή καταστροφής, τότε η Ν.Δ. πρέπει να ζητήσει την εντολή του λαού για να εμποδίσει την εφαρμογή του.

Αυτό το ποτάμι της οργής που κατακλύζει τις πλατείες δεν ανακόπτεται με υποσχέσεις, δεν ηρεμεί με ημίμετρα, δεν αντιμετωπίζεται με μεθόδους καταστολής.

Μόνο η δύναμη της αλήθειας και της ελπίδας για μια νέα αρχή, μπορεί να το σταματήσει προσωρινά. Γιατί θα βρίσκεται σε εγρήγορση.

Η χώρα χρειάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Σ’ αυτό το αίτημα του ελληνικού λαού οφείλουν να ανταποκριθούν τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Δεν μπορούν να το περιφρονήσουν, ούτε να το αγνοήσουν.

Αυτό το αίτημα του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν να το σεβαστούν και οι … εταίροι μας γιατί γνωρίζουν ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει με την κοινωνία απέναντι.

Κώστας Ροδινός

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria