Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος για τους στρατιωτικούς. - OlaDeka

Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος για τους στρατιωτικούς.

Μία σειρά μέτρων υπέρ των στρατιωτικών που έχουν να φροντίσουν άτομο με ειδικές ανάγκες,μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα,ένστολες γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και διευκολύνσεις σε φοιτητές στελέχη των ΕΔ ,ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ε.Βενιζέλος. Αν και δεν έχουν δοθεί όλες οι λεπτομέρειες των μέτρων και της εφαρμογής τους η γενική κατεύθυνση φαίνεται θετική.

Οι διευκολύνσεις – μέτρα που εφαρμόζονται με την απόφαση Βενιζέλου είναι:

α. Διευκολύνσεις σε μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

β. Διευκολύνσεις σε στελέχη που προστατεύουν ΑΜΕΑ (σύζυγο ή τέκνα) σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

γ. Διευκολύνσεις σε συζευγμένους πολύτεκνους ή με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο στρατιωτικούς σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

δ. Διευκολύνσεις σε στελέχη που υπόκεινται σε διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε θέματα λήψης ειδικών αδειών απουσίας και απαλλαγής από την εκτέλεση υπηρεσιών.

ε. Μέτρα διευκόλυνσης για τις οικογένειες των στελεχών που αποβιώνουν ή καθίστανται ανάπηροι, για την τακτοποίηση διαδικαστικών διοικητικών και οικονομικών θεμάτων.

στ. Παραμετροποίηση του δικαιώματος στέγασης των στελεχών στα στρατιωτικά οικήματα των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και δικαίωμα στέγασης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης των παρακάτω κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού:

(1) Σε όσους έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ.

(2) Στις πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες.

(3) Στις μονογονεϊκές οικογένειες με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο.

(4) Στο προσωπικό που στελεχώνει θέσεις υψηλής ευθύνης και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

ζ. Παραμετροποίηση του δικαιώματος παραθερισμού του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού στα αντίστοιχα κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων και δικαίωμα παραθερισμού κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης των παρακάτω κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού:
(1) Σε όσους έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ.

(2) Στις οικογένειες στελεχών που απεβίωσαν εν υπηρεσία.

(3) Στις μονογονεϊκές οικογένειες.

(4) Στις πολύτεκνες οικογένειες.

η. Απαλλαγή του στρατιωτικού προσωπικού μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτέρευσης.

θ. Θέματα χορήγησης στο γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό 5μηνης άδειας κύησης-τοκετού, με αποδοχές, η οποία πέραν του τρίτου τέκνου προσαυξάνεται κάθε φορά κατά 2 μήνες.

ι. Θέματα χορήγησης στο στρατιωτικό προσωπικό (άρρεν και θήλυ) 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, με αποδοχές, η οποία σε περίπτωση πολύδυμης κύησης αυξάνεται κατά 1 μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός, ενώ σε περίπτωση απόκτησης τρίτου τέκνου και άνω η άδεια ανατροφής αυξάνεται κατά 3 μήνες για κάθε τέκνο.

ια. Θέματα χορήγησης στο στρατιωτικό προσωπικό (άρρεν και θήλυ) 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου λόγω υιοθεσίας, με αποδοχές.

ιβ. Διευκολύνσεις σε στελέχη με οικογενειακές υποχρεώσεις με τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας για παρακολούθηση των σχολικών επιδόσεων των τέκνων τους.

ιγ. Θέματα χορήγησης φοιτητικής άδειας απουσίας έως και 20 ημερών ανά ημερολογιακό έτος σε στελέχη που φοιτούν σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria