Β. Σόιμπλε: Η ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο - OlaDeka

Β. Σόιμπλε: Η ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο

Β. Σόιμπλε: Η ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το ενδεχόμενο
καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, είπε ότι ο ίδιος και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του αναμένουν από το ελληνικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει τα κρίσιμα μέτρα λιτότητας, παρά τις διαδηλώσεις και τις αντιρρήσεις που εκφράζει η αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αν το πρόγραμμα απορριφθεί η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

   

“Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση για την Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα όλα θα πρέπει να έχουν οργανωθεί για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο”, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.
   
“Εάν τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή από την προβλεπόμενη, θα πρόκειται προφανώς για μια μεγάλη κατάρρευση. Όμως ακόμη και το 2008 (σ.σ. με την κρίση που προκάλεσε η πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers) ο κόσμος ήταν σε θέση να λάβει συντονισμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη και παγκόσμια κρίση των χρηματοπιστωτικών αγορών”, είπε.

   

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι “θα πρέπει γρήγορα να βεβαιωθούμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε όλο το οικονομικό σύστημα και σε όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης είναι υπό έλεγχο”, σημείωσε.

   

Ο Γερμανός υπουργός επέμεινε ότι είναι προς το συμφέρον των γερμανικών τραπεζών να συμμετάσχουν στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως το επιθυμεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα αφού η σταθεροποίηση της κατάστασης της Ελλάδας συμφέρει όλες οι τράπεζες.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria