Ο «ύπατος και ο ανθύπατος» - OlaDeka

Ο «ύπατος και ο ανθύπατος»

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί αλλά βλέποντας τη φωτογραφία από τη συνάντηση Γιουνκέρ με Παπανδρέου μας θύμισε την εικόνα ο «ύπατος και ο ανθύπατος». Ή ακόμη και κάτι ταινίες όπου ο Κωσταντάρας ρίχνει φάπες στον πάντα σε άμυνα Γ. Τζανετάκο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της τρόικας ζήτησε σαφείς δεσμεύσεις για να δοθεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια. Θα δοθεί «υπό αυστηρούς όρους», είπε και όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτό σημαίνει ότι για να μην πτωχεύσουμε θα φτωχύνουμε κι άλλο.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι «πρόθυμη» να θεσπίσει ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Για τις αποκρατικοποιήσεις, υπογράμμισε ότι επήλθε «συνολική συμφωνία» και για το ταμείο που θα διαχειρίζεται την πορεία εφαρμογής τους.

Αυτό είναι επίσης ανησυχητικό διότι δείχνει συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου που θα διαχειριστεί όλο αυτό το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δυστυχώς με ξένους επιβλέποντες. Μάλιστα, επέμεινε στην ανάγκη οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν «τάχιστα, με διαφάνεια και με αξιόπιστο τρόπο».

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι οι ξένοι θα εγγυηθούν ότι τα ασημικά θα πιάσουν καλά λεφτά στους νεοσαράφηδες των ξένων αγορών;

Ενδιαφέροντα κι όσα είπε στη συνέχεια ο ανθύπατος πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με στόχο την επιτυχία του προγράμματος για ενίσχυση της ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης. Το τελευταίο φυσικά έρχεται σε αντίθεση με την τρόικα που ζητά λιγότερο δημόσιο, άρα απολύσεις και ανεργία.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε φίλο της Ελλάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αυτόν που μέχρι πριν μερικά 24ωρα έλεγε ότι οι Έλληνες πρέπει να πτωχεύσουν, δεν κάνουν ότι διατάζει η τρόικα και έχει χαθεί η υπομονή του. Μόλις, όμως, αποφασίστηκε το νέο δάνειο έγινε ξαφνικά φίλος;

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Αυτό είναι το επίτευγμα της κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι 5 μονάδες στο έλλειμμα το οποίο προήλθε από στραγγαλισμό της κοινωνίας; Είναι αυτό επίτευγμα;

Έδωσε και μια είδηση ο κ. Παπανδρέου. Είπε ότι εξετάστηκε η δυνατότητα και εκφράστηκε η ετοιμότητα της Ευρώπης για την παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας σε ζητήματα όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας».

Μοιάζει με τη φράση από την ανακοίνωση της τρόικας που μιλά για τεχνική βοήθεια από ξένους για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι τεχνοκράτες δηλαδή πιάνουν δουλειά στην Ελλάδα. Άραγε τι τον θέλει τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός; Για να βάλει τους Έλληνες τεχνοκράτες; Αφού έχει τους ξένους που θα έλθουν να κυβερνήσουν τι τους θέλει τους τραπεζίτες;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria