Δεν έχουμε λάβει γνώση", απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο - OlaDeka

Δεν έχουμε λάβει γνώση”, απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο

>
– Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
– Ζητούν το μεσοπρόθεσμο να μην έρθει ως ένα άρθρο
– Ποιοί υπογράφουν – Τι απαντά η κυβέρνηση
– Επανέρχονται τα σενάρια ανασχηματισμού

Να συγκλιθεί άμεσα όχι μόνο η Κ.Ο. αλλά και τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ζητούν 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν για όλα όσα γίνονται τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο.
Η επιστολή θα αποσταλεί στην ηγεσία του Κινήματος και τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα το Μαξίμου ισχυριζόταν οτι δεν έχει λάβει καποια επιστολή.

Από νωρίς που κυκλοφόρησε η σχετική πληροφορία, βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν θέτουν κανένα άλλο θέμα, όπως της αλλαγής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους αρκετοί από αυτούς, “αν στο κείμενο υπάρξει κάτι άλλο πέραν της σύγκλησης των οργάνων”, οι ίδιοι δεν θα υπέγραφαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο του κειμένου και τελικά κατέληξαν να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πριν την ψήφιση του μνημονίου πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους, αναφέροντας ότι “εμένα δεν θα τολμούσαν να μου φέρουν τέτοιο κείμενο να υπογράψω”. Υπονοώντας ότι πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει κάποια ομαδοποίηση.

Στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι θεωρούν επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση όλων των οργάνων της Βουλής και του κόμματος προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1) Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2) Μεσοπρόθεσμο – Πρόσθετα μέτρα 2011 – Αποκρατικοποιήσεις
3) Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Μεταξύ άλλων υπογράφουν οι :

Σούλα Μερεντίτη
Τόνια Αντωνίου
Παρις Κουκουλόπουλος
Βασίλης Γερανίδης
Σοφία Γιαννακά
Εύα Καϊλή
Μιχάλης Τζελέπης
Θωμάς Ρομπόπουλος
Ολγα Ρεντάρη Τέντε
Εκτωρ Νασιώκας
Κώστας Καρτάλης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Νίκος Σαλαγιάννης

Πεταλωτής: ‘Εχουμε ήδη δώσει απαντήσεις

“H απάντηση στην αγωνία και την ανησυχία των βουλευτών έχει δοθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τις πράξεις της ίδιας της κυβέρνησης με τις συνεδριάσεις στο υπουργικό αλλά και στους τομείς κοινοβουλευτικού ελέγχου”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε οτι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν εκλαμβάνει την επιστολή αυτή ώς έλλειψη συναίνεσης από την πλευρά των βουλευτών.

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα σενάρια ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται όμως μετά την Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Ιουνίου. ‘Ηδη ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για τοποθέτηση τεχνοκρατών σε καίρια υπουργεία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria