Με νέες αυξήσεις που αγγίζουν κατά μ.ο. το 12% ολοκληρώθηκε η δημοπρασία Ιουνίου της Κopenhagen fur στη Δανία - OlaDeka

Με νέες αυξήσεις που αγγίζουν κατά μ.ο. το 12% ολοκληρώθηκε η δημοπρασία Ιουνίου της Κopenhagen fur στη Δανία

Τιμές ρεκόρ σημείωσαν τα velvet

Οι ανοδικοί ρυθμοί και μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ που παρατηρήθηκαν φέτος στα διεθνή δημοπρατήρια δεν έχουν σταματημό, αφού τη… σκυτάλη σε αυτό το

πρωτοφανές ράλι τιμών των δερμάτων πήρε η Κopenhagen fur στη Δανία.Στη δημοπρασία που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και συμμετείχαν 500 και πλέον περίπου αγοραστές, η συνολική αποτελούνταν από 4,6 εκ. δέρματα, όπου οι πωλήσεις ήταν 100%, δημιουργώντας νέα αύξηση τιμών κατά μ.ο. 12%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην αγορά της πρώτης ύλης η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και ανησυχητική, αφού μιλάμε για τιμές ρεκόρ στην ιστορία των διεθνών δημοπρατηρίων και κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσουν οι εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι τις τιμές αυτές τις δημιούργησαν οι Κινέζοι αγοραστές που δείχνουν την τεράστια ζήτηση που έχει η αγορά της γούνας στην χώρα τους, αφού άλλωστε προμηθεύονται πάνω από το 80% της συνολικής προσφοράς των δερμάτων από τα διεθνή δημοπρατήρια. Ωστόσο, το πρόβλημα της αδικαιολόγητης αύξησης τιμών εντοπίζεται στους Έλληνες αγοραστές, οι οποίοι πιθανόν να συναντήσουν σοβαρά προβλήματα προώθησης των γουναρικών με αυξημένες τιμές στην αγορά της Ρωσίας στην οποία άλλωστε και απευθύνονται.
Στην δημοπρασία της η Κopenhagen fur παρά τις τσιμπημένες τιμές η αγοραστική συμπεριφορά των 30 περίπου Καστοριανών και Σιατιστινών αγοραστών κρίνεται ικανοποιητική, οι κινήσεις των οποίων είναι προσεκτικές με επιλεκτικές αγορές. 
Στα αξιοσημείωτα είναι τα νέα ρεκόρ τιμών που σημείωσαν σε όλα σχεδόν τα είδη, τα velvet, η ζήτηση των οποίων ήταν πολύ μεγάλη και μάλιστα παρά την πολύ μεγάλη ποσότητα προσφοράς (περίπου 2 εκ.),  χτυπήθηκαν κάτω από ισχυρό ανταγωνισμό, ενώ θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα είδη είχαν σημειώσει σημαντική άνοδο 20% από τη δημοπρασία του Απριλίου,
Τα είδη που σημείωσαν αύξηση είναι :
Glow Females: +16%
Glow Velvet Females: +14%
Brown Females: +14%
Brown Velvet Females: +13%
Mahogany Velvet Females: +10%
White Velvet Females: +8%
Glow Velvet Males: +9%
Glow Males: +7%
Pearl Beige Females +7%
Mahogany Females: +6%
Mahogany Males:: +6%
Brown Males: +6%
White Females: +6%
Black Velvet Females:: +5%
Mahogany Velvet Males: +5%
Pearl Beige Velvet Males: +5%
Sapphire Velvet Females: +5%
Silverblue Velvet Females: +5%
Brown Velvet Males: +5%
Pearl Beige Velvet Females: +4%
Sapphire Females: 3%
Black Females: +3%
Silverblue Velvet Males: +2%
Pearl Beige Males: +2%
Silverblue Females: +1%
Black Velvet Males: +1%
White Velvet Males: +1%
Στα υπόλοιπα είδη οι τιμές παρέμειναν σταθερές, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η πτώση της τάξης του 16% που σημείωσαν τα Chinchilla.
Τέλος, η επόμενη δημοπρασία με την οποία κλείνει ο φετινός κύκλος των δημοπρασιών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13 με 19 Σεπτεμβρίου 2011.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria