Επικυρώθηκε η εξαγορά Skype από Microsoft - OlaDeka

Επικυρώθηκε η εξαγορά Skype από Microsoft

ΔΕΙΤΕ: Το γράφημα του Reuters
Η Microsoft επιβεβαίωση την εξαγορά του Skype, για το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων,
ενώ σκοπεύει να το ενσωματώσει σε μία ευρεία γκάμα των προϊόντων της, από το Kinect μέχρι και τα κινητά με Windows 7 και το X-Box. Αν και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο η Google, όσο και το Facebook για το Skype, η Microsoft ήταν αυτή η οποία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και κατέληξε σε συμφωνία.

Η Skype θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα και θα ενισχύσει τη παρουσία της Microsoft στο χώρο της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, μέσω των υπηρεσιών που ήδη προσφέρει, δηλαδή του messenger, Outlook, Hotmail, και του Xbox Live. Οι υπεύθυνοι της Microsoft περιμένουν μία νέα πηγή εσόδων μιας και τα οφέλη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπορικούς συνεργάτες της θα είναι περισσότερα, αφού θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που ήδη προσφέρει.

Υπεύθυνος για το νέο πλέον τμήμα της Microsoft, αυτού του Microsoft πλέον Skype, θα αναλάβει ο πρόεδρος του πρώην αυτόνομου Skype, Τόνυ Μπέιτς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι με την εξαγορά αυτή θα ανοιχθούν δρόμοι σε νέες τεχνολογίες για το Skype, που ήδη μετράει 170 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν περισσότερα από 207 δισεκατομμυρίων λεπτών είτε σε απλές κλήσεις, είτε σε βιντεοκλήσεις, τονίζοντας έτσι το πόσο αγαπητό μέσο επικοινωνίας είναι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς ακριβώς θα ενσωματωθεί στις διάφορες υπηρεσίες της Microsoft και ειδικά σε εκείνη με Kinect, και τελικά πόσο θα επηρεάσει τους καταναλωτές της η κίνηση αυτή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria