Ο πρωθυπουργός μου θυμίζει τον πατροκτόνο, που ζητούσε την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή ήταν …ορφανός! Ο κ. Παπανδρέου χάλασε κυριολεκτικά τον κόσμο για να κερδίσει τις εκλογές. Έταξε στους πάντες τα πάντα. Κορόιδεψε ασύστολα τον ελληνικό λαό. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα. Στο τέλος, κατήγαγε μια περιφανή νίκη.
Μόλις σε 18 μήνες, οδήγησε τη χώρα στον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Παρέλαβε τα spreads στις 140 μονάδες και τα έφτασε στις 1400! Και τώρα, απομονωμένος και αποτυχημένος, εκβιάζει τον Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση! Σαν να καλούσε ο Νέρων την ..πυροσβεστική!
Με τη συμπαράσταση βεβαίως των γνωστών καθεστωτικών μηχανισμών. Αλήθεια, όλοι αυτοί που σήμερα ξιφουλκούν υπέρ της συναίνεσης, θυμούνται τι έλεγαν και τι έγραφαν το 2009, όταν ο κ. Καραμανλής ζητούσε απεγνωσμένα στήριξη;
Και κάτι ακόμα: πότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε στο έργο μιας κυβέρνησης της Ν.Δ. για να νομιμοποιείται σήμερα να ζητάει τη στήριξή της;
Το 1975 αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Σύνταγμα.
Το 1980 αρνήθηκαν να υπογράψουν τη ένταξή μας στην ΕΟΚ και απείχαν από την τελετή του Ζαππείου
Το 2007 αρνήθηκαν την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Το 2008 και το 2009 αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τον Καραμανλή σε πολύ ηπιότερα μέτρα.
Και την εξουσία, πάντα με το στανιό την αποχωριζόταν! Θυμάστε εκείνον τον εκλογικό νόμο του 1989! Η Ν.Δ. με 47% χρειάστηκε τρείς εκλογές για να κερδίσει 150 έδρες και να σχηματίσει κυβέρνηση με την προσχώρηση του Κατσίκη. Και όταν έβλεπαν ότι ερχόταν η Ν.Δ. το 2004, ψήφισαν τον νόμο Σκανδαλίδη. Αντίθετα, η Ν.Δ. και το 1981, και το 1993 και το 2009, ενώ θα μπορούσε περιορίσει το εύρος της νίκης του ΠΑΣΟΚ, δεν έπαιξε με τους θεσμούς. Και το πλήρωσε κομματικά.
Τώρα, που είναι στριμωγμένοι στη γωνία και δεν ξέρουν τι να κάνουν, εκλιπαρούν για συναίνεση. Ζητούν την στήριξη της Ν.Δ. επειδή δεν μπορούν να ελπίζουν στη στήριξη των δικών τους βουλευτών και οι εταίροι μας δεν τους έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Τους κορόιδεψαν και αυτούς, όπως προηγουμένως είχαν κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.
Ωραία, λοιπόν, να συμφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να πει ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά; Ποιος τους εμπόδισε 18 μήνες; Η αντιπολίτευση; Τα ΜΜΕ; Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος στάθηκε στο δρόμο τους; Η ανικανότητά τους!
Και αν αύριο, τους στηρίξει ο Σαμαράς, θα γίνουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι; Μια από τα ίδια θα είναι! Άρα συναίνεση σε αποδεδειγμένα αποτυχημένους συνιστά συνενοχή. Σημαίνει την αποδοχή μιας πολιτικής που στραγγαλίζει την κοινωνία και οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό. Ύστερα, πρώτη φορά ακούω ένα αποτυχημένο πρωθυπουργό να εκβιάζει τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να παραμείνει στην εξουσία. Τους αποτυχημένους, συνήθως τους αλλάζουμε. Αυτοί εδώ θέλουν και επιβράβευση!
«Ναι, αλλά η Κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να υιοθετήσει προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», γιατί η Ν.Δ. δεν την στηρίζει. Αφού, λοιπόν, στην κυβερνητική παράταξη υπάρχει ένδεια ιδεών και προτάσεων, ας εφαρμόσει τις προτάσεις της Ν.Δ.! Τη συναίνεση γιατί την χρειάζεται! Η Ν.Δ. το χρέος της προς την χώρα το έκανε: κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Γιατί πρέπει να στηρίξει και μια ανίκανη κυβέρνηση;
«Ναι, αλλά ο κ. Παπανδρέου, είναι διατεθειμένος να αναθέσει και μερικά υπουργεία σε προσωπικότητες κοινής αποδοχής»! Πολύ καλά! Και ποιος τον εμποδίζει να το κάνει; Και γιατί σ΄αυτήν την πρωτοβουλία έχει ανάγκη από τη στήριξη του κ. Σαμαρά;
«Ναι, αλλά η Ε.Ε. θέλει τα δυο μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα και εμείς πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας»! Συγνώμη, αλλά γιατί στην Ιρλανδία δεν ζήτησαν από τα δυο κόμματα να συμφωνήσουν; Γιατί ο νικητής των εκλογών, αρνείται πεισματικά να αυξήσει τους φόρους, παρά τις έντονες πιέσεις των Βρυξελλών. Από πότε η Ε.Ε. ανέλαβε να …διορίζει κυβερνήσεις; Και γιατί δεν κάνει κάτι και για το Βέλγιο που είναι στην ακυβερνησία, εδώ και κάτι μήνες; Έν πάση περιπτώσει, πως το ανέχεται ο κ. Παπανδρέου να αμφισβητούν τις ικανότητες του και να ζητούν την σύμπραξη της Ν.Δ.;
Αυτή η συζήτηση για τη συναίνεση επινοήθηκε από τον κ. Παπανδρέου για να καλύψει τις αδυναμίες του και την πρωτοφανή ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αναζητά συνενόχους για να τους φορτώσει την αποτυχία του.
Συναίνεση με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Θα πρόκειται για επιβράβευση της αποτυχίας και συνέργεια σε έγκλημα.
Αν ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, τότε τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατία για να εκκινήσει τις σχετικές συνταγματικές διαδικασίες.
Ότι και να συμβεί σήμερα, τις δημοκρατίες από τα αδιέξοδα τις βγάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους.
ΚΡ