Νέα πατέντα της Microsoft για 3D desktop. - OlaDeka

Νέα πατέντα της Microsoft για 3D desktop.

Αν και δεν υπάρχει (ή δεν έχουμε δει) ακόμη κάτι σχετικό «στην πράξη» από τη Microsoft, η μεγάλη εταιρεία καταχώρησε μια πατέντα που περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας ενός «δικού της» 3D desktop.
Αρκετοί έχουν επιχειρήσει να…

δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο desktop, με διαφορετικές προσεγγίσεις και εξίσου διαφορετικά… επίπεδα επιτυχίας.

Η Microsoft δείχνει να έχει αγνοήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με «εργασία σε περιβάλλον με τρεις διαστάσεις», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως «δεν το έχει σκεφτεί» – απλά πως… εμείς δεν έχουμε δει κάτι σχετικό από πλευράς της.

Μια νέα πατέντα που καταχώρησε, όμως, μάλλον προδίδει πως ίσως δούμε σύντομα κάποιου είδους τρισδιάστατο desktop από την ίδια.

Η πατέντα της περιγράφει ένα τρισδιάστατο χώρο, σαν δωμάτιο, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να «ταξινομεί» τα αρχεία του. Tasks μπορούν να «αναρτώνται» στους τοίχους, το πάτωμα ή το ταβάνι, και όσο το «δωμάτιο» γεμίζει, τόσο μπορεί να «επεκτείνεται» για να παρέχει όσο «χώρο» χρειάζεται ο χρήστης για την εργασία του.

Η πλοήγηση στον τρισδιάστατο χώρο φαίνεται να γίνεται μέσω σχετικών πλήκτρων και on-screen ενδείξεων, αν και μάλλον η εταιρεία που μας έδωσε το Kinect θα έχει και άλλες… «ιδέες» κατά νου (από νεύματα μέχρι φωνητική πλοήγηση, τίποτα δεν αποκλείεται).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria