Υπογραφή Προγράμματος Life στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιο Δακή» - OlaDeka

Υπογραφή Προγράμματος Life στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιο Δακή»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Δακή στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης του Προγράμματος LIFE (“Βελτίωση των Συνθηκών Συνύπαρξης Αρκούδας και Ανθρώπου στο Νομό Καστοριάς, Ελλάδα-Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών” ).

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Καλλιστώ» κ. Σπύρος Ψαρούδας, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καστοριάς κ. Βασίλης Τσαπάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Τζιώτζης και ο Υπεύθυνος του έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, κ. Γρηγόριος Ψωμαδάκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου στην περιοχή της Καστοριάς, και η διάδοση καλών πρακτικών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η ΝΑ Καστοριάς λόγω απόρροιας πολλαπλών κρουσμάτων με αρκούδες που είχαν παρουσιασθεί στο Νομό και καθιστούσαν πλέον αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1 Οκτωβρίου 2010 και η λήξη του στις 30 Ιουνίου 2014.
Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.128.326 ευρώ. Η Κοινοτική Χρηματοδότηση ανέρχεται στο 75% του προγράμματος, ενώ συμμετοχή της Περιφέρειας ανέρχεται στο ποσό των 263.901 ευρώ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria