«Φουλάρουν» τις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο τον ΟΤΕ

Αρχική » Διάφορα » «Φουλάρουν» τις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο τον ΟΤΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Deutsche Telekom να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις, τι οποίες επιθυμεί να αποκρατικοποιήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους (ΤΤ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κ.λπ.).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τον ΟΤΕ, τον οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει πλήρως. Η πρώτη κίνηση θα αφορά στην άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου, βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, για να προχωρήσει η γερμανική εταιρία στην απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΤΕ.

Αναφορικά με το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Δημοσίου), αυτό θα είναι ουσιαστικά ένα “νομικό κέλυφος”, χωρίς λειτουργικό χαρακτήρα, στο οποίο θα δίδεται και κάποιας μορφής τεχνική βοήθεια από την τρόικα.

Ωστόσο, από τη στιγμή που θα του εκχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο για αποκρατικοποίηση, δεν θα μπορεί να αναστραφεί η απόφαση και η πορεία προς την αποκρατικοποίηση.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια