Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς - OlaDeka

Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση που αφορά την…
Καρπόκαψα και προσβάλει την μηλιά και την αχλαδιά.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Έχουμε τις πρώτες συλλήψεις ενηλίκων εντόμων.
Συνιστάτε να γίνει ψεκασμός :
• Αμέσως μόλις πάρετε το δελτίο και μέχρι 19 Μαΐου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή
• Από 19 – 23 Μαΐου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή
• Από την παραλαβή του δελτίου μέχρι 29 Μαΐου με ρυθμιστές (ΤΕΜΠΟΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΝΤΙΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ, ΛΟΥΦΕΝΟΥΡΟΝ, ΜΕΘΟΞΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΤΕΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ) ή
• Από 30 – 31 Μαΐου με κλασσικά εντομοκτόνα όπως ΦΟΣΜΕΤ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ ΜΕΘΥΛ, ΣΠΙΝΟΖΑΝΤ, ΙΝΤΟΞΑΚΑΡΜΠ, Τ-ΦΛΟΥΒΑΛΙΝΕΪΤ, κ.α.

Η επέμβαση να επαναληφθεί μετά 2- 3 βδομάδες, ανάλογα με το αγροχημικό.
• Οι ρυθμιστές να προτιμηθούν αν είχαμε ζημιές και από νάρκες.
• Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 30 – 31 Μαΐου ιολογικά εντομοκτόνα CpGV, τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την ολοκληρωμένη διαχείριση (3 εφαρμογές ανά δεκαήμερο).
• ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Το καρπίδιο καθίσταται ευαίσθητο στην προσβολή της καρπόκαψας όταν φθάνει σε διάμετρο τα 2 εκατοστά και αρχίζει να χάνει το χνούδι του (στάδιο J).

• ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: > Σε κτήματα που δεν παρουσιάζουν σημαντικές προσβολές μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική προστασία με μία μόνο εφαρμογή με ρυθμιστές μέχρι 29 Μαΐου, ή με κλασσικά και ιολογικά 6 – 7 Ιουνίου.
> Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Καστοριάς, τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου, κ. Πετρίδη Παναγιώτη, τηλ. 24673 50348 και 24673 50339

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria