Κύριε πρωθυπουργέ, ιδού το παρα-Κράτος σου... - OlaDeka

Κύριε πρωθυπουργέ, ιδού το παρα-Κράτος σου…

Αγώνας ντροπής στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον (τυπικά γηπεδούχο) Ατρόμητο και την ΑΕΚ στιγματίστηκε από απίστευτα-ανεπανάληπτα επεισόδια, που τον ξεφτίλισαν.

Οι στιγμές ντροπής άρχισαν 3,5 ώρες πριν τη σέντρα… στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνεχίστηκαν στου Ζωγράφου και κατέληξαν στο ΟΑΚΑ, με ξύλο μεταξύ των οπαδών στη διάρκεια ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου αλλά και στο τέλος, με τους παίκτες του Ατρόμητου να επιτίθενται σε οπαδούς της ΑΕΚ!
Για να πάρουμε το χρονικό από τα πιο πρόσφατα προς τα πιο παλιά, με την «αναγκαστική» ολοκλήρωση του αγώνα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με το σφύριγμα του Τάσο Κάκο (αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σφύριξε τη λήξη ή προσωρινή διακοπή, αφού είχε δείξει εννιά λεπτά καθυστερήσεις), εκατοντάδες οπαδοί της «Ενωσης», που είχαν εισβάλλει και βρεθεί γύρω από τις διαφημιστικές πινακίδες, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγύριζαν έξαλλα, ξεγύμνωσαν τους παίκτες, πήραν τα δίχτυα και πήγαν προς τον πάγκο και ορισμένοι πλησίασαν προς τη μεριά των οπαδών του Ατρόμητου και άρχισαν να τους πετούν φωτοβολίδες και αντικείμενα.
Βλέποντας αυτή την εικόνα και επειδή εκεί βρίσκονταν και συγγενικά τους πρόσωπα, οι παίκτες του Ατρόμητου έφυγαν από τον πάγκο τους και με επικεφαλής τον Σαρμιέντο όρμησαν πάνω τους, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους δικούς τους και άρχισαν να συμπλέκονται με τους φιλάθλους της «Ενωσης».
Με καθυστέρηση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν, απώθησαν τον κόσμο της ΑΕΚ προς τις εξέδρες, με το ξύλο να είναι πολύ και τις καταστροφές να είναι γενικές (διαφημιστικές πινακίδες, δίχτυα, ακόμα και κάμερες της ΕΡΤ). Στη συνέχεια, το ξύλο μεταφέρθηκε και στην εξέδρα των οπαδών του Ατρόμητου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συμπλέκονται μαζί τους, στην προσπάθεια που έκαναν να τους οπισθοχωρήσουν.
Επεισόδια από νωρίς
Ο τελικός είχε ήδη σημαδευτεί από επεισόδια πριν την έναρξή του σε τρία διαφορετικά σημεία, σε τέσσερις χρονικές περιόδους, με χειρότερη εικόνα την εισβολή και το ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στο ταρτάν του ΟΑΚΑ την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας Υμνου!
Την ώρα, λοιπόν, που οι δύο ομάδες ήταν παρατεταγμένες κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις είχαν χαιρετηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους κ.κ. Αδαμίδη, Σπανό, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο και άρχισαν να συμπλέκονται!
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήρθε με μικρή καθυστέρηση, προκειμένου να χωριστούν οι δύο «στρατοί», οι οποίοι αντάλλασσαν αντικείμενα και φωτοβολίδες. Μάλιστα, ενώ αρχικά τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, τελικά ένα λεπτό πριν τη σέντρα υπήρξε νέα εισβολή οπαδών του Ατρόμητου και νέα επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν «ντου» για να τους απομακρύνουν, με αρκετό ξύλο ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς της ομάδας του Περιστερίου.
Ετσι, ο τελικός ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, ενώ ήταν κωμικοτραγικό να βλέπεις τους παίκτες να κοιτάνε στις… πλάτες τους και να προσέχουν, την ώρα που ακούγονταν ο Εθνικός μας ύμνος και οι κάφροι δέρνονταν ανελέητα!
Ξύλο σε Αλεξάνδρας και Ζωγράφου
Τα προεόρτια του τελικού Κυπέλλου ξεκίνησαν 3,5 ώρες πριν τη σέντρα και μάλιστα πολύ μακριά από το ΟΑΚΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνεχίστηκαν αρκετή ώρα αργότερα και στου Ζωγράφου και ολοκληρώθηκαν στο ίδιο το «Σπύρος Λούης», μία ώρα πριν τη σέντρα.
Η τελευταία πράξη παίχθηκε έξω από τη θύρα 35, εκεί όπου οπαδοί της ΑΕΚ «στρίμωξαν» μια διμοιρία των ΜΑΤ και πετούσαν πέτρες, ξύλα και μολότοφ, προσπαθώντας να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χρήση δακρυγόνων και η κατάσταση ήταν αποπνικτική για λίγη ώρα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η ένταση ξεκίνησε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αρχικά, λίγο πριν τις 17:30, φίλαθλοι της «Ενωσης» πήγαιναν στο «δωματιάκι», όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Original, εκεί όπου υπήρχε ένα είδος προσυγκέντρωσης προκειμένου να μεταβούν μαζικά προς το «Σπύρος Λούης».
Στη διαδρομή πέρασαν έξω από σύνδεσμο του Παναθηναϊκού που βρίσκεται κοντά (σ.σ. και πριν από λίγο καιρό είχαν σημειωθεί συμπλοκές στα ίδια μέρη) και πέταξαν πέτρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια και ένταση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Όπως προκύπτει με βάση την ενημέρωση από την Αστυνομία, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε και εκτεταμένες υλικές ζημιές, καθώς στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψαν τα χειρότερα.
Δυστυχώς υπήρξε και συνέχεια. Περίπου 2 ώρες πριν τη σέντρα του τελικού (20:30), εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν στον κεντρικό σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου, πετώντας βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και φωτιά!
Επιπλέον, δύο πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ από την επαρχία, έφτασαν στο ΟΑΚΑ με σοβαρές υλικές ζημιές στα τζάμια. Οπως έγινε γνωστό, στη διαδρομή βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού που επέβαιναν σε μηχανάκια.

OXI ALLO KAPBOYNO

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria