Δραματικές οι εξελίξεις! Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος Δημοκρατίας

Αρχική » Διάφορα » Δραματικές οι εξελίξεις! Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος Δημοκρατίας

– Θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι – Συγκαλείται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού
– Θα συμμετάσχουν Σαμαράς, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Τσίπρας

– Δεν κλήθηκαν Μπακογιάννη, Κουβέλης γιατί δεν είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τη Βουλή
– Σενάρια για εκλογές ή ακόμα και σχηματισμό κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 και ώρα 12.30, με θέμα: «Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας».
Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο Πρωθυπουργός κ.Γ. Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Α.Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Α. Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Παπούλιας προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζεται ως η ύστατη κίνηση της κυβέρνησης για εξασφάλιση συναίνεσης ενόψει του νέου πακέτου μέτρων.

‘Ολα τα σενάρια

Το τοπίο είναι έως αυτή την ώρα θολό. Πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν.

‘Ενα σενάριο είναι αυτό των πρόωρων εκλογών. Θα πέσει στο τραπέζι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εάν δεν εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση για να προχωρήσει στην υιοθέτηση του επόμενου πακέτου μέτρων;

‘Ενα άλλο είναι να ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου κυβερνητική συνεργασία, ώστε να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα μετέχουν, πέραν των πολιτικών προσώπων, τεχνοκράτες και προσωπικότητες κοινά αποδεκτές.

‘Ετσι θα ενταχθούν σε θέσεις-κλειδιά της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής από τα κόμματα που θα συμφωνήσουν με τα αναγκαία μέτρα για τη χορήγηση νέας βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα συγκεκριμένα, ευρύτερης αποδοχής πρόσωπα θα μπορούσαν να αναλάβουν χαρτοφυλάκια σε τομείς σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, όπως για παράδειγμα οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ή η εποπτεία των φορολογικών εσόδων.

Σημειώνεται οτι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. ‘Ομως είναι σημαντικό γιατί κρατούνται πρακτικά και παίρνονται αποφάσεις τις οποίες καλείται να εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Συγκαλείται κυρίως σε περιόδους κρίσεων.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια