ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, με

στόχο την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει μετά την εφαρμογή του  Προγράμματος «Καλλικράτης». Στη σύσκεψη, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν  οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού κ.κ. Κενανίδης Παύλος και Παπανικολάου Νικόλαος,ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Καστοριάς κ. Κιοσές Απόστολος, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματίου Παραγωγών-Πολιτών Λαϊκών Αγορών του Νομού κ.κ. Κοτανίδης Σάββας και Περσίδης Ιωάννης. Από την πλευρά της Π.Ε. Καστοριάς μετείχαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κα. Ξανθίππη Παππά καθώς και  ο προϊστάμενος  του τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού κ. Χαρισίου Χαρίλαος.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε από κοινού η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα κατέληξαν να παραδοθεί και επίσημα το Μητρώο Παραγωγών στους Δήμους ώστε να μπορούν να προβούν σε ανανεώσεις των υπαρχουσών αδειών. Ταυτόχρονα οι Δήμοι θα δέχονται αιτήσεις παραγωγών για έκδοση νέων αδειών.
Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα οι Επιτροπές Ελέγχου και άλλων συναφών με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Να συνεχιστεί η θητεία της Επιτροπής Χωροθέτησης Λαϊκών Αγορών από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ώστε στη συνέχεια να γίνει η χωροθέτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, οι Δήμοι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στην αγορά για εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης και τη δυνατότητα εύρεσης χώρου για την τοποθέτηση νέων παραγωγών.

Σημειώνεται ότι κατά τη λήξη της συνάντησης ορίστηκε νέο ραντεβού σε περίπου δεκαπέντε ημέρες, όπου έχοντας νέα δεδομένα  και στοιχεία από αιτήσεις νέων παραγωγών, θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για την τοποθέτησή τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria