Καστοριά : Την έναρξη της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - OlaDeka

Καστοριά : Την έναρξη της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ξεκινά μέσα στις επόμενες 25 μέρες η κατασκευή του Φράγματος Νεστορίου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, Σάββατο 7 Μαΐου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Νεστόριο Καστοριάς.
Ο ονομαστικός προϋπολογισμός της κατασκευής του φράγματος και των συνοδευτικών έργων ανέρχεται περίπου στα 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ονομαστικό κόστος των έργων που θα χρειαστούν μετά, για τα αρδευτικά δίκτυα, ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Ο Υπουργός ανακοίνωσε παράλληλα ότι η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2011 με αρχές του 2012. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος επεσήμανε ότι το έργο αυτό θα αλλάξει τον παραγωγικό χάρτη και θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την αγροτική παραγωγή σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Σημείωσε παράλληλα ότι το έργο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, θα συμβάλει και στην απασχόληση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε ότι το αρδευτικό φράγμα και το αρδευτικό δίκτυο της Διποταμίας βρίσκονται στη διαδικασία διαγωνισμού για την μελέτη. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο θα ξεκινήσει την διαδικασία που αφορά σε μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάδειξης και στήριξης της ποιμενικής κτηνοτροφίας του Γράμμου.

Στον προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι και η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων Πτελέας και Κρανοχωρίου του Δήμου Νεστορίου.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Πρόεδρος της Βουλής συνοδευόμενοι από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή περιόδευσαν σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
ert.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria