Διευκρινήσεις του Αντιπεριφερειάρχη για το Πρόγραμμα Λευκές_Πράσινες Θέσεις - OlaDeka

Διευκρινήσεις του Αντιπεριφερειάρχη για το Πρόγραμμα Λευκές_Πράσινες Θέσεις

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Καστοριανού πολίτη και επειδή δημοσιογραφικοί κυρίως κύκλοι προσπαθούν να χρεώσουν την καθυστέρηση έναρξης του Προγράμματος «Λευκών και Πράσινων θέσεων εργασίας» στην όποια διένεξη είχα με τον Δήμαρχο Καστοριάς, θεωρώ υποχρέωση μου την

αποκατάσταση της αλήθειας αναφέροντας τα εξής:

Κομματικοί παράγοντες, εδώ και οκτώ μήνες περίπου, δηλώνουν μεγαλεπίβολα ότι στην Καστοριά θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, οι λεγόμενες «Λευκές και Πράσινες θέσεις εργασίας». Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα (12 Απριλίου) της Υπουργού             κ. Κατσέλη, των τριών Δημάρχων της Καστοριάς, του κ. Μαλέα και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Αναστασίου ανακοινώθηκε η έγκριση 370 θέσεων στην Καστοριά μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως ‘’μεγάλη επιτυχία’’ για τον Νομό μας.
Πέρασαν 45 μέρες χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη, αφού ακόμη δεν έχει επίσημα προκηρυχθεί πρόγραμμα για την περιοχή μας και έχουμε μείνει στις δηλώσεις ικανοποίησης για τον αριθμό των θέσεων που πήραμε.
Σε αντίθεση με όλο αυτό στις 27-04-2011 έχει δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο Εργασίας ανοιχτή Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στον άξονα προτεραιότητας 7 για την «Δημιουργία θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», προϋπολογισμού 26.250.000 Ευρώ, για 6.000 ανέργους, που θα απασχοληθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή Καβάλα, Δράμα, Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο, κατά αναλογία 1200 ανά Περιφερειακή Ενότητα σε αντίθεση με μας που θα πάρουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα «κάποιων» 370 θέσεις.
Επίσης, επισυνάπτω ενημερωτικό σημείωμα της κ. Μ. Παπούλιας, Προϊσταμένης ΕΥΣΕΚΤ προς την Υπουργό Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη, όπου τονίζει την σημασία του Προγράμματος και αναφέρει ότι θα διατεθούν 170.000.000 Ευρώ από Κοινοτικούς Πόρους με στόχο την κάλυψη θέσεων 50.000 – 60.000 ανέργων πανελλαδικά με έμφαση πάντοτε σε περιοχές υψηλής ανεργίας (Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην  χώρα  22,70 % όπως αυτό διαμορφώνεται τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι 19,30%).
Ας επικεντρώσουν λοιπόν την προσπάθεια τους, αυτοί που επικαλούνται την γνωριμία τους με την κ. Κατσέλη και την κ.Παπούλια, έτσι ώστε να τρέξει άμεσα το Πρόγραμμα (και όχι να θεωρούν επιτυχία την αύξηση των 370 θέσεων σε 390 ή 400, όταν αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες παίρνουν τον αριθμό 1200).
Τέλος, ελπίζω αυτοί οι «κύκλοι» να φροντίσουν να ενημερώνουν σωστά τον πολίτη της Καστοριάς, έχοντας πρωταρχικό στόχο το συμφέρον του πολίτη και όχι την διαμόρφωση εντυπώσεων που εξυπηρετούν προσωπικά και μόνο συμφέροντα ή φιλοδοξίες «κάποιων». 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
         Δημήτριος Σαββόπουλος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria