Ξέσπασμα Παπανδρέου: «Σας παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους» - OlaDeka

Ξέσπασμα Παπανδρέου: «Σας παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους»

Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την κρίση είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη της Ελλάδας, αλλά για να το πετύχουμε πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους οι κερδοσκόποι.
Αυτό ακριβώς τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου από το Παρίσι και τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ, ότι η φημολογία σχετικά με το χρέος και την πιθανή χρεοκοπία ή αναδιάρθρωσή του, αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες που γίνονται.

«Είναι δική μας ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την ίδια μας την κρίση», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι θύμα της φημολογίας στις αγορές, που κινούνται πιο γρήγορα και από τις κυβερνήσεις.

«Σας παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους», είπε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό μονοπάτι και έχει ήδη πετύχει εντυπωσιακές αλλαγές. «Αν η Ελλάδα είχε περισσότερο χρόνο, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να διορθώσει τις διαρθρωτικές αδυναμίες που αποκαλύφθηκαν με την ένταξή της στην ευρωζώνη», είπε.

Αναφερόμενος στην άνοδο των spread των ελληνικών ομολόγων, είπε ότι αυτή καθιστά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης πιο δύσκολη και οδηγεί σε «σπιράλ διάχυσης» της κρίσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria