Ένας ακόμα υπουργός δημόσιας τάξης αίρει τον σταυρό του μαρτυρίου του… - OlaDeka

Ένας ακόμα υπουργός δημόσιας τάξης αίρει τον σταυρό του μαρτυρίου του…

Τον ανασχηματισμό επιβάλλουν τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν και πληθύνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Για παράδειγμα η «αναβάθμιση» της εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα σε ομάδες της Αστυνομίας
σε αντιπαράθεση της πολιτικής ηγεσίας με την ηγεσία της Αστυνομίας, τους συνδικαλιστές και τους ίδιους τους αστυνομικούς, η οποία χρεώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον Χρήστο Παπουτσή.

Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του υπουργού να μιλήσει μπροστά στις κάμερες εναντίον των αστυνομικών που επιδεικνύουν συμπεριφορά που εκθέτει την Αστυνομία και αναρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι άνθρωποι που ρώτησε ο πρωθυπουργός το απέδωσαν στην προσπάθεια του κ. Παπουτσή να διατηρήσει το προφίλ του…

Ο τελευταίος «τα πήρε στο κρανίο» όταν διαπίστωσε (όχι για πρώτη φορά…) ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί συγκαλύπτουν τους συναδέλφους τους και «κρύβουν» εκείνους που χτύπησαν βάναυσα τον διαδηλωτή στις 11 Μαΐου. Υπενθυμίζει δε σε συνομιλητές του ότι η χώρα και η Αστυνομία εκτίθενται από τις «δράσεις» αστυνομικών οργάνων και ότι διεθνείς οργανισμοί σχεδόν ανά δίμηνο κάνουν συστάσεις και παρατηρήσεις στην Ελλάδα για τα κρούσματα αυθαίρετης και αυξημένης αστυνομικής βίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπουτσής εμφανίζεται μάλλον απογοητευμένος από την κατάσταση στα σώματα ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι πολλά από τα προβλήματα δεν τα δημιούργησε ο ίδιος: π.χ. οι μειώσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας και η μείωση της χρηματοδότησης σε μία περίοδο που αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά οι απαιτήσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria